Pizzeria PARMA je pizzeria z najdaljšo tradicijo v Sloveniji in tudi na področju nekdanje Jugoslavije. Avtentičen okus pizz, pečenih v izvirni peči tistih dni, ki navdušuje že več kot 46 let …
»Gremo na pico,« je danes povsem običajna družabna ideja marsikaterega Slovenca. Ni nam treba daleč, saj so picerije, take in drugačne, tako rekoč na vsakem koraku. A ni bilo zmeraj tako. V naše kraje je pica prišla, glede na bližino Italije, razmeroma pozno. Prvo picerijo v takratni Jugoslaviji so odprli prvega aprila 1974 ob stopnicah južnega vhoda v pasažo Maximarketa. Pice so sicer v nekaterih lokalih pekli že nekoliko prej, a to je bila prva prava picerija, kjer so prodajali izključno te italijanske dobrote. Gneča je bila v prvih letih nepopisna, za sedež v majhni in ozki restavraciji, ki jo je odprlo hotelsko podjetje Ilirija, ste pred njo v zaviti koloni lahko čakali tudi eno uro.