Bliža se valentinovo in zakaj nebi sam/a pripravil/a nekaj sladkega za svoega/ svojo najbližjo/ bližnjega, alipa zase.
Sestavine; ( za 4 osebe)
-3 jajca,
– 10 žlic sladkorja
-10 žlic mleka
-1 vanili sladkor
-15 dag moke
-10 žlic olja
-3 žlice kakava v prahu
-jagodni liker
-jagodna marmelada
-kokos moka
Priprava:
- V posodo damo jajca, sladkor, vanilij sladkor, olje, jagodni liker in mleko. Vse skupaj zmešamo. Dodamo moko, pecilni prašek in kakav ter ponovno zmešamo. Modelčke srčke namažemo z margarino in posujemo z moko. Vlijemo maso v modelčke in damo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 15 do 20 minut.
- Pečene srčke vzamemo iz modelčkov in ohladimo. Ohlajene prerežemo na pol, polovice namažemo z jagodno marmelado in srčke sestavimo nazaj.
- V posodi stopimo jedilno čokolado skupaj z margarino. Srčke nato premažemo z jagodno marmelado in nato še s čokoladnim prelivom.
- Ko je preliv že malo strjen, srčke za dekoracijo potresemo s kokosovo moko. Iz suhih marelic naredimo rožice in jih položimo na sredino srčkov.
PA DOBER TEK=)
Tina Pečan