Si tudi ti eden/ ena izmed strastnih ljubiteljev palačink. Pred ljubljanski m City Parkom se je odprl nov ˝lokalček˝z palačinkami
Ponujajo ogromno različnih nadevov tako sladkih kot slanih.
Lastnik Palačinkomata, ki se je palačinke odločil ponuditi tudi zato, ker je pri nas pogrešal tovrstno ponudbo, je prepričan, da bo Palačinkomat pred Citypakom postal in ostal priljubljen kotiček za vse ljubitelje palačink.
Če pa so ti ljubše domače palačinke si jih pripravi po naslednjem receptu:
Stepite tri jajca z malo soli. Dodajte 250 g moke. Zmes razredčite s pol litra mleka in pustite počivati pol ure. Na manjši ponvi segrejte žličko masla. Ponev odstavite z ognja in vlijte večjo žlico ali pol zajemalke zmesi. Z upogibanjem ponve razporedite testo po vsej površini ponve. Specite palačinke z obeh strani. Ponavljajte, dokler ne porabite vse testo.
Da bodo palačinke bolj rahle, lahko dodaš pol deci radenske ali pecilnega praška.
PALAČINKE˝ČEZ LUŽO¨;
pa obožujejo majhne debelušne palačinke, prelite z javorjevim sirupom (lahko uporabiš tudi zelo tekoč med) in s kepico vanilijevega sladoleda. Osnovnemu receptu moraš dodati žličko pecilnega praška, beljak pa stepsti posebej in ga k ostalim sestavinam nežno primešati šele na koncu – zato so palačinke rahlejše. Če želiš nekaj res posebnega, tik pred peko v testo dodaj še pest borovnic ali drugih gozdnih sadežev. Masa mora biti nekoliko gostejša, da se razleze največ do premera 10 ali 15 cm, ko jo z majhno zajemalko zliješ na razgreto ponev
Tina Pečan