Društvo Planet Zemlja bo letos, v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola, že drugič organiziralo odmeven in družbeno odgovoren dogodek Food Revolution Day, ki bo potekal 16. maja 2014 v parku Pietra Coppa na Gorkijevi ulici v Izoli. Obiskovalci bodo lahko degustirali lokalne in ekološko pridelane dobrote, se spoznavali z recepti za pripravo hitrih a zdravih domačih obrokov, ter se udeležili različnih predavanj in delavnic.
To bo že tretji Food Revolution Day (FRD), katerega pobudnik je svetovno znani kuhar in zadnja leta aktivist na socialno-humanitarnem področju Jamie Oliver, drugič zapored pa se bo dogodek odvijal tudi v Sloveniji v organizaciji društva Planet Zemlja. V Izoli, pobudnici projekta Kilometer nič (KMNIČ), katerega smisel je prav tako v ponudbi lokalno pridelane hrane, se bodo lahko obiskovalci seznanili tudi z gostinci in drugimi deležniki, sodelujočimi v projektu KMNIČ. S tem bodo organizatorji smiselno združili dva sorodna projekta in 16. maj 2014, ki ga je gibanje Food Revolution označilo za dan praznovanja hrane in zdravja, obeležili v Izoli, mestu z nasmehom.Food Revolution Day je globalni projekt dobrodelne organizacije Better Food Foundation, namenjen ozaveščanju zdravega prehranjevanja, spodbujanju uporabe lokalno pridelanih živil in razvijanju kuharskih sposobnosti ljudi. Poleg tega pa tudi ozaveščanju o tem, kako zelo pomembno je pravilno prehranjevanje za preprečevanje mnogih sodobnih bolezni. Prvi Food Revolution Day je potekal leta 2012, ko je bilo v 664 mestih v 66 državah čez 1000 povezanih dogodkov. Letošnji FRD dogodki bodo posvečeni otrokom, spoznavanju kuharskih veščin ter izobraževanju o pridelavi zdrave, domače hrane.Lani se je seznamu sodelujočih držav pridružila tudi Slovenija in na trgu Leona Štuklja v Mariboru je 17. maja 2013 potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti. Dogodek je vsebinsko osredotočen na ozaveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe primarnih živil, zato so se na stojnicah obiskovalci lahko seznanili z različnimi ponudniki ekološko pridelanih živil ter obiskali kuharsko izobraževanje z izmenjavo receptov.