Živilstvo in prehrana

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir živilstva in prehrane
Kraj izvajanja:
Šentjur

O študijskem programu

Temeljni cilji programa so: izobraziti inženirje s strokovno-teoretičnim in praktično uporabnim znanjem s področja živilskih tehnologij in prehrane; pridobiti generične in poklicno specifične kompetence strokovnega področja živilstva in prehrane; pridobiti in poglobiti teoretična in praktična znanja o živilstvu, prehrani in varni hrani ter oblikovati celosten pogled na razvoj živilske in prehranske stroke; oblikovati odgovoren odnos do zagotavljanja kakovosti v proizvodnji živil in pripravi hrane; oblikovati samozavest in odločnost za poslovne odločitve in za reševanje konkretne strokovne problematike.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
823SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se