O študijskem programu
Temeljni cilji programa so: izobraziti inženirje s strokovno-teoretičnim in praktično uporabnim znanjem s področja živilskih tehnologij in prehrane; pridobiti generične in poklicno specifične kompetence strokovnega področja živilstva in prehrane; pridobiti in poglobiti teoretična in praktična znanja o živilstvu, prehrani in varni hrani ter oblikovati celosten pogled na razvoj živilske in prehranske stroke; oblikovati odgovoren odnos do zagotavljanja kakovosti v proizvodnji živil in pripravi hrane; oblikovati samozavest in odločnost za poslovne odločitve in za reševanje konkretne strokovne problematike.
Vpisni pogoji
- Končana splošna matura ali
- končana poklicna matura ali
- opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
- opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.