Slovenija ima novega svetovnega prvaka

Tom Teršek z drugo in tretje uvrščenima
Tom Teršek Foto: Enzo Santos Barreiro/World Athletics on azs

Slovenija ima svetovnega mladinskega prvaka v atletiki. Tom Teršek je na svetovnem mladinskem prvenstvu v Limi v Peruju z zadnjim metom potrdil vlogo favorita in osvojil zlato medaljo v metu kopja. 17-letni Kranjčan je kopje vrgel 76,81 metra daleč, kar mu je prineslo naslov svetovnega mladinskega prvaka.

Upravičil vlogo favorita

Teršek je veljal za velikega favorita, saj je edini med mladinci letos kopje vrgel čez 80 metrov. Natančno se je orodje zapičilo pri 80,87 metra.

17-letnik, ki bo čez teden dni praznoval svojo polnoletnost, je v kvalifikacijah izpolnil normo 72,50 metra za finale, nato pa v prvih treh serijah vrgel 69,47, 66,00 in 70,85 metra. V finalu pa je po polovici tekmovanja nadaljeval z 68,39 metri, nato pa v peti seriji vrgel kopje 73,41 metra in se povzpel na četrto mesto. Z zadnjim metom pa je postal svetovni mladinski prvak, kar je Slovenija čakala 30 let. Pred njim je naslov mladinskega svetovnega prvaka kot edini doslej dosegel Celjan Gregor Cankar (8,04 metrov) v skoku v daljino v Lizboni leta 1994.

Prejšnji članekTunel Grič, od ustaškega bunkerja do norih zabav
Naslednji članekNajnovejši dosežek na področju otroške varnosti v prometu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.