Kje gledati olimpijske igre?

Olimpijske igre.
Foto: Solen Feyissa on Unsplash

Olimpijsko dogajanje v Parizu je razgreto. Obetamo si lahko še veliko zanimivih nastopov in tesnih obračunov med izbrano elito najboljših športnikov. Tudi v slovenski izbrani vrsti imamo še nekaj zelo vročih kandidatov, ki lahko posežejo po olimpijskih odličjih. Ali bo še komu uspelo osvojiti olimpijsko medaljo, tako kot jo je judoistka Andreja Leški? Preverili smo, kje vse lahko spremljate olimpijske dvoboje in navijate za naše športnike!

Spremljanje olimpijskih iger je vsakič dogodek svetovnega formata, ki pritegne milijone gledalcev po vsem svetu. Ker se dogodek praviloma odvija samo vsaka štiri leta, je spremljanje dogodkov zelo priljubljeno, gledalci pa si želijo dostopati do najnovejših informacij, neposrednih prenosov in povzetkov tekmovanj. Tukaj je pregled različnih programov in platform, kjer lahko spremljate olimpijske igre v Parizu 2024.

Televizijski prenosi Olimpijskih iger

RTV Slovenija

RTV Slovenija, slovenska nacionalna televizija, prenaša olimpijske igre na svojih kanalih. Poleg neposrednih prenosov tekmovanj so na voljo tudi dnevni povzetki, intervjuji s športniki in posebne oddaje, posvečene olimpijskim igram. Program je prilagojen tako, da gledalcem omogoča spremljanje ključnih dogodkov v živo. Ob večerih, po koncu glavnega dogajanja sledi tudi posebna oddaja Lahko noč, Pariz, kjer so prikazani vsi slovenski nastopi tekočega dneva.

RTVSLO.
Foto: on RTVSLO

Eurosport

Eurosport je ena izmed najbolj znanih športnih televizijskih mrež, ki zelo obsežno pokriva olimpijske igre v Parizu. Ponuja prenos številnih dogodkov v živo, podrobne analize, intervjuje in reportaže. Eurosport je na voljo preko večine kabelskih in satelitskih ponudnikov, kot tudi preko spletne naročnine. Program je preko večine kabelskih ponudnikov dostopen tudi v Sloveniji.

Kaylia Nemour Gets Gold 🇩🇿 Sunisa Lee Takes Bronze 🇺🇸 Women's Uneven Bars #Paris2024

Spletne platforme

Hitro se je v ospredje prerinil Max, ki na svoji platformi omogoča ogled celotnega dogajanja na Olimpijskih igrah.

RTV 4D

RTV 4D je spletna platforma RTV Slovenija, ki omogoča spremljanje prenosa v živo in ogled posnetkov na zahtevo. Uporabnikom omogoča, da si ogledajo tekmovanja, kadar jim ustreza, in spremljajo dogodke, ki so jih morda zamudili. Podobno imajo tudi druge nacionalne televizijske postaje svoje spletne platforme.

RTV 4D
Foto: on RTVSLO

Eurosport Player

Eurosport Player je naročniška storitev, ki omogoča dostop do vseh prenosov Eurosporta preko interneta. Uporabnikom ponuja možnost spremljanja več tekmovanj hkrati, ogled posnetkov na zahtevo ter ekskluzivne vsebine in analize. Podobno ponuja tudi NBC Sports. Te storitve zahtevajo naročnino, vendar omogočajo dostop do obsežnega arhiva posnetkov in prenosov v živo.

2022 Eurosport Player

Olimpijski kanal (Olympic Channel)

Olimpijski kanal je uradna platforma Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki ponuja obsežne vsebine povezane z olimpijskimi igrami. Vključuje prenose v živo, intervjuje, dokumentarne filme in ekskluzivne zgodbe o športnikih. Na voljo je preko spleta in mobilnih aplikacij. To je priročna možnost za spremljanje dogodkov na poti.

Olimpijski program.
Foto: on OC

Mobilne Aplikacije

Večina že omenjenih ponudnikov ponuja tudi svoje mobilne aplikacije. RTV Slovenija ima svojo mobilno aplikacijo, kjer lahko uporabniki spremljajo prenose v živo in druge vsebine. Eurosport, NBC Sports in druge mednarodne športne postaje ponujajo podobne aplikacije. Svojo aplikacijo ima tudi Olimpijski kanal. Vse aplikacije so na voljo tako za iOS kot Android naprave.

PHOTO FINISH IN PARIS! 🥇 | Men's 100m Olympic Final Highlights | #Paris2024 #Olympics

Družbena omrežja in druge digitalne platforme

YouTube je ena izmed platform, kjer so na voljo uradni posnetki in poudarki olimpijskih iger. Uradni YouTube kanal olimpijskih iger jih tudi redno posodablja. Podobno velja za družbena omrežja, kot so Facebook, Instagram in Twitter. Ta so polna uradnih objav, posnetkov v živo, rezultatov in drugih interaktivnih vsebin. Uradni profili olimpijskih iger in športnih zvez tudi redno objavljata najnovejše informacije.

Platforme, kot so TikTok in Snapchat, prav tako ponujajo ekskluzivne vsebine, vključno z zakulisnimi posnetki, intervjuju s športniki in drugimi zanimivimi vsebinami.

@olympics

Sledite lahko uradnim profilom olimpijskih iger, nacionalnih olimpijskih komitejev in športnikov.

Radio

Ne smemo pozabiti niti na dobre stare radijske sprejemnike. Radio Slovenija (Prvi, Val 202) nam ponuja obsežne prenose in komentarje v živo iz studia, ki ga imajo postavljenega v samem središču Pariza. To je odlična možnost za tiste, ki so na poti in ne morejo gledati prenosa v živo.

Mednarodne postaje, kot je BBC Radio, prav tako ponujajo obsežno pokritje, vključno z živimi komentarji in posodobitvami.

Javne projekcije in dogodki

V večjih mestih po svetu, vključno s Slovenijo, so organizirane javne projekcije olimpijskih iger na velikih zaslonih. To je odlična priložnost za skupinsko navijanje in druženje. Nekateri športni dogodki in festivali bodo organizirali posebne prireditve, kjer bodo prenašali olimpijske igre. To je priložnost za ljubitelje športa, da se povežejo in uživajo v vzdušju olimpijskih iger.

Group of young friends having fun watching football match on TV, drinking beer and cheering; football fans watching game at home celebrating after their team scoring a goal
Foto: vladans iz iStock
Prejšnji članekNajvečji kuščarji na svetu
Naslednji članekSit dojenček bo zadovoljen dojenček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.