![baked-new-potatoes-with-butter-and-dill-homemade-no-people-stockpack-istock Baked new potatoes, with butter and dill, homemade, no people,](https://www.student.si/wp-content/uploads/2025/01/baked-new-potatoes-with-butter-and-dill-homemade-no-people-stockpack-istock-696x464.avif)
Se vsake toliko odločiš za pečen krompir in rezultat ni isti kot zamisel? Najlažje do hrustljavega krompirja prideš tako, da kuhan mlad krompir sploščiš in spečeš. A nič hudega, če imaš raje klasične kose krompirja. Za hrustljavo skorjico, ki skriva mehko in okusno sredico, se poslužuj tega trika.
No, trikov je pravzaprav več. Kot prvo je priporočljivo dati krompir čez noč v hladilnik, kar bo pretvorilo nekaj škroba v sladkor in prispevalo k lepi zlatorjavi barvi. Kot drugo ga nekoliko skuhaj (10 minut), a ne v čisto vreli vodi, da krompir ne razpade. Prej ga nareži na enake kose in ne pozabi soliti vode. Resda smo krompir vajeni namakati ali povsem skuhati, a če paziš, da ne bo premehek, bo končni rezultat boljši.
Trik, ki poskrbi za skorjico
Preden daš krompir v pladenj in pečico, ga v loncu ali kozici s pokrovom močno pretresi. Tako robovi in površina ne bodo tako ostri in se bo lažje tvorila hrustljava skorjica.
Pekač lahko pred peko segreješ, da se skorjica začne tvoriti takoj. Pazi, da ga ne utopiš v maščobi in da se ne gnete preveč. Peci na 200 stopinjah slabo uro (ali da bo krompirček zlatorjav), na polovici obrni. Dober tek!
Novinar