Vsi vemo, da so testenine ena najpopularnejših jedi med študenti. Da pa se tega hitrega obroka ne naveličaš, smo pripravili nekaj nasvetov, kako izboljšati svojo tehniko kuhanja testenin.
Pazi na čas
Pazi, da testenin ne razkuhaš. Razkuhane testenine res niso dobre, zato testenine daj v veliko vrele vode in jih kuhaj toliko časa, kot piše na škatli. Lahko jih celo vzameš ven nekaj minut prej in jih nato kuhaš v omaki, da prevzamejo njen okus. Tako boš skuhal perfektne testenine al dente.
Uporabi vodo od testenin
Ko delaš omako, vzami testeninam malo škrobnate vode in jo dodaj k omaki. Tako bo omaka gostejša in bolj povezana ter bo imela polnejši okus. Prav tako testenin nikoli ne odcedi do konca – vedno pusti malo škrobnate vode in jih nato nekaj minut skupaj z omako še pohuhaj na štedilniku za boljši okus.
Ne dodajaj olja v vodo
Čeprav si ta trik morda kje slišal, nikar ne dodajaj olja v vodo, kjer vrejo testenine. Tako boš samo preprečil, da bi se omaka prijela na testenine, kar pa res ni tvoj cilj.
Različne oblike za različne omake
Če delaš testenine s paradižnikovo omako, so najboljša izbira testenin špageti, saj so tanki in jih omaka lepo prekrije v celoti. Če pa delaš testenine z mesno omako ali kakšno gostejšo omako s koščki, uporabi penne ali kakšno večjo vrsto testenin, saj se tako lahko omaka ujame v testenine in jo boš okusil v vsakem grižljaju.
Pa dober tek!
Novinar