Kako lahko še vedno uživaš v sladici, hkrati pa skrbiš za svoje telo? Recept, ki ponuja zlato sredino in uravnoteži tradicionalni souffle, vendar vseeno zadovolji tvoje brbončice. Kratek in enostaven recept, ki te pusti odprtih ust.
- Priprava: 10 min
- Peka: 15-25 min
- Količina: 4 souffleji
Potrebuješ naslednje sestavine:
1) masa
- skodelica ovsenih kosmičev
- zrela banana
- veliko jajce
- žlica pecilnega praška
- 1 dl mleka (po potrebi dodaj še)
- ščepec soli
- žlica kakava v prahu po želji, če pripravljate čokoladnega
- žlica cimeta po želji
2) polnilo
- čokolada za kuhanje
- zmrznjeno sadje (borovnice, jagode, maline …)
- grški jogurt
Postopek:
Vse sestavine mase daj skupaj v mešalnik. Miksaj, dokler mešanica ne postane povsem homogena. Vmes prižgi pečico in jo segrej na 200 stopinj. Svoje male porcelanaste pekače, premera približno 10 cm, namaži z maslom. Nato do približno 1/3 napolni pekač z maso in dodaj notri polnilo. Če želiš čokoladno polnilo v sredino postavi košček čokolade in preko prelij maso do 2/3 posodice. Če želiš sadno polnilo, dodaj namesto čokolade grški jogurt in žlico zmrznjenega sadja ter preko prelij maso do 2/3 višine posodice. Isti postopek ponovi še pri drugih pekačih. Nato jih postavi v pečico in peci približno 20 minut oziroma dokler se robovi souffleja ne odlepijo od posodice ali dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino ni čist.
Za še bolj čokoladni okus lahko uporabiš enake sestavine, le da dodaš v maso žlico kakava v prahu. Za bolj božični okus pa dodaj v maso žlico cimeta. Pred serviranjem pusti, da se souffleji vsaj 10 minut ohlajajo v pekaču. Lahko jih postrežeš s svežim sadjem in pretreseš s sladkorjem v prahu.
Souffle je zaradi ovsenih kosmičev izjemno kremast, polnilo po tvoji želji, pa naredi pravo eksplozijo okusov. Sladica navduši tako otroke kot odrasle in tudi začetniki jo z lahkoto pripravijo!