Prikliči nazaj poletje s tem okusnim in super enostavnim sladoledom.
Sestavine za 10 porcij:
- 500 g sladke smetane,
- 3 dl mleka 3,5%,
- 150 g sladkorja,
- 100 g kakava v prahu
Mleko, kakav in sladkor vlij v posodo in mešaj, da nastane homogena zmes.
Stepi sladko smetano, da postane čvrsta. Lahko uporabiš kremfix (strjevalec).
Smetano nato vmešaj v kakavovo zmes. Na tej točki lahko v kremo vmešaš poljubne dodatke. Saj veš, k čokoladi paše vse možno: lešniki, mandlji, kokos, orehi, različno sadje (kandirane pomaranče, jagode, pretlačene banane, borovnice), meta. Uporabi domišljijo.
Ohlajaj v hladilniku pol ure.
Ohlajeno kremo daj v zamrzovalnik za eno uro, da zmrzne. Premešaj vsakih 15 minut.
Če ga ne boš porabil takoj, sladoled shrani v zaprti plastični embalaži (tupperware), da se okusi in tekstura ohranijo.
Dober tek!
Za presno različico skoči na recept Presno čokoladni sladoled.
Novinar