S kuhanim pivom nad prehlad?

Cold glass filled with beer.
Foto: WS Studio iz iStock

Z zimo nastopi sezona kuhančka, ki sta se mu v zadnjih letih pridružila kuhan gin in pivo. Podobno kot kuhano vino ni kuhano pivo nič novega. Relativno novo je le navdušenje, ki ga je praznični napitek deležen v zadnjih letih. Kuhano pivo je super način, da se v teh hladnih dneh ogreješ. Preveri spodnji recept – in na zdravje! 🍻

Danes praznični hit, nekoč nemško ljudsko zdravilo

Da bi jim res prav prišlo pivo, slišimo ljudi reči po napornem dnevu. Prepričanje, da je pijača zdravilna, je pred kakšnim desetletjem delil tudi nemški politik Josef Hecken, ki je izjavil, da ne potrebujejo vsi psihoterapije, ker je pivo včasih dovolj. Nemško prepričanje, da pivo zdravi, pa seže še dlje. Toplo pivo je bilo v preteklosti v Nemčiji namreč ljudsko zdravilo za prehlad.

Recept za kuhano pivo

Za kozarec kuhanega piva potrebuješ:

  • malo pivo (330 ml),
  • žlico medu,
  • ingver,
  • janež,
  • klinčke,
  • cimet,
  • 50 ml pomarančnega soka,
  • nekaj kapljic grenčice Angosutra.

Pivo in začimbe segrevaš deset minut. Tekočina naj pri tem ne zavre. Po desetih minutah pivo precedi, da se znebiš klinčkov in janeža. Za okras lahko dodaš malo pomarančne lupine ali pomarančno rezino. Pusti, da se malo ohladi in si postrezi.

Kuhano pivo, hit letošnjega decembra + Recept za kuhano pivo

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.