Kombinacije kremnega mascarponeja in dekorja praline lešnik bo poskrbela za božansko kremno sladico, ki bo navdušila še tako zahtevne sladokusce! Slaščičarska mojstrica Erika Jerkič Beč, Sugar and Erika, iz goriškega podjetja Rokmar je pripravila preprost recept, s katerim lahko pripravimo to omamno torto.
Predhodno spečemo lešnikov biskvit.
Za kremo potrebujemo:
- 500 g smetane
- 500 g mleka
- 40 g sladkorja
- 200 g topgela
- 150 g aromata MASCARPONE
- 90 g dekorja MED
Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
Za sadni disk potrebujemo:
- 30 g topgela
- 60 g vode
- 120 g dekorja PRALINE LEŠNIK
Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Torto dekoriramo z glazuro Mirror Glaze neutral in crumble dark.
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boš našel pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdeš na njihovi spletni strani, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.