Vabimo vse ljubitelje bele čokolade in kokosa, da poskusijo okusen Raffaello cheesecake iz krhkega piškotnega dna, bogate kreme ter sladkega ganacha. Sladica je nadgradnja navadnega cheesecaka in navduši vsakogar, ki jo okusi.
Priprava: 40 min
Količina: 12 kosov, tortni kalup premera 20 ali 22 cm
Potrebujete naslednje sestavine:
Za piškotno dno:
- 200 g maslenih keksov
- 50 g zmletih mandljev
- 125 g masla
- 6 žličk mleka ali več
Za kremo:
- 350 ml sladke smetane
- 400 g svežega kremnega sira ABC klasik
- 120 g sladkorja v prahu (po potrebi dodaj)
- 200 g kakovostne bele čokolade
- 50 g mandljevih lističev
- 50 g kokosove moke
- 1-2 žlički arome vanilije
Za ganache preliv:
- 150 g kakovostne bele čokolade
- 75 ml sladke smetane
Za dekoracijo:
- 12 Raffaello kroglic
- mandljevi lističi
- kokosova moka
Priprava raffaelo cheesecaka
Priprava piškotnega dna:
V sekljalnik daj maslene kekse in jih zdrobi ter stresi v večjo posodo. V mikrovalovni pečici stopi maslo in ga dodaj k zmletim keksom. V zmes dodaj še zmlete mandlje in dodajaj mleko, dokler ne dobiš enotne in mehke mase. Po kalupu enakomerno razporedi piškotno zmes in jo postavi v hladilnik.
Priprava kreme:
Belo čokolado stopiš na vodni pari in počakaš, da se ohladi. Dobro ohlajeno sladko smetano (če bo topla, boš imel težave pri stepanju) stepeš z ročnim mešalnikom, vendar ne preveč čvrsto. V drugi posodi z mešalnikom zmešaš krem sir, vanilijevo aromo in sladkor v prahu. Nato dodaš ohlajeno belo čokolado, kokosovo moko in mandljeve lističe ter ponovno zmiksaš. Na koncu v zmes dodaj stepeno smetano in ročno, previdno, zmešaj. Kremo razporedi v kalup, preko piškotnega dna in ponovno postavi v hladilnik.
Priprava ganache preliva:
Sladko smetano zlij v kozico in jo segrej na srednjo temperaturo, ravno preden zavre, nato jo umakni iz ognja. V kozico dodaj na koščke nalomljeno belo čokolado ter jo tako pusti 1 minuto, da se sama stopi v vroči sladki smetani in nato dobro premešaj. Počakaj vsaj 5 minut, da se zmes malo ohladi, nato prelij preko kreme in ponovno postavi v hladilnik.
Priprava dekoracije:
Cheesecake lahko poljubno posuješ s kokosovo moko, mandljevimi lističi in dodaš Raffaello kroglice po želji. Če ti je všeč moja dekoracija, uporabi moj vzorec. Sladica je najboljša, če jo pustiš v hladilniku sedeti preko noči, zato ti to svetujem.
To je vse! Upam, da bo cheesecake navdušil tvoje brbončice!