Letošnja jesen nam je prinesla kar nekaj toplih popoldnevov, ko še vedno prija osvežujoča sladica. Ena takih je tudi torta Yuzu, ki po svojem okusu spominja na limono. Slaščičarska mojstrica Erika Jerkič Beč, Sugar and Erika, iz goriškega podjetja Rokmar je z nami delila recept, s katerim lahko pripravimo to slastno torto.
Predhodno spečemo mandljev biskvit.
Za kremo potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 500 gramov vode
- 100 gramov sladkorja
- 180 gramov topgela
- 150 gramov aromata grški jogurt
- 50 gramov aromata yuzu
Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
Za sadni disk potrebujemo:
- 90 gramov smetane
- 60 gramov vode
- 20 gramov sladkorja
- 50 gramov topgela
- 80 gramov aromata yuzu
Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boš našel pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdeš na njihovi spletni strani, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.