Si opazil, da v zadnjem času vsaka slaščičarna v svojo ponudbo dodaja pistacijevo torto, po možnosti z malino? Zakaj je ta kombinacija tako trendovska? Ker je slastna! Sladkoba pistacije se namreč odlično ujema s kislostjo maline, zato je ta kombinacija božanska na krožniku. V nadaljevanju delimo recept za torto, ki bo navdušila tvoje brbončice!
Za kremo pistacija potrebujemo:
- 500 g stepene smetane
- 500 g mleka
- 200 g GOLD TOPGELA
- 150 g dekorja LINDI PISTACIJA
- 15 g aromata paste PISTACIJA 100 %
Priprava kreme pistacije: TOPGELU počasi primešamo mleko. Mešamo ves čas, da ne nastanejo grudice! Masi dodamo dekor LINDI PISTACIJA in pasto PISTACIJA 100 % in vse dobro premešamo. Stepeno smetano nežno primešamo masi iz TOPGELA.
Za sadni disk potrebujemo:
- 70 g GOLD TOPGEL
- 60 g vode
- 250 g dekorja MALINA
Priprava sadnega diska: V posodi zamešamo MALINA dekor, TOPGEL in vodo. Maso vlijemo v silikonski model premer 20 in ga damo v šoker, da disk zamrzne.
Torto lahko po želji okrasiš z drobci pistacije, celimi pistacijami in svežimi malinami. Pa dober tek!
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boš našel pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdeš na njihovi spletni strani, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.