Pomlad je prišla in prinesla vroče dni. Ob poznopopoldanskem soncu po zaključenih predavanjih nič ne prekaša dobrega pogovora in osvežilnega koktejla. Vendar ne bodi dolgočasen z Mojitom ali Jameson Colo, leto 2024 prinaša nove okuse in doživetja.
Kako narediti koktejl buschwick?
Koktejl Bushwick je izumil barman Phil Ward v New Yorku leta 2009. Bushwick je reinterpretacija znanega koktejla iz začetka 20. stoletja po imenu Brooklyn. Slednji je stal ob boku še bolj slavnima koktejloma Manhattan in Bronx (ja, koktejli so bili poimenovani po predelih New Yorka), vendar je začel izgubljati na popularnosti. Vse do zdaj.
Kaj je v Bushwicku?
V Bushwicku se mešajo močni okusi, ki pa v pravem razmerju skrbijo, da nihče izmed njih ne prevlada. Izvirni recept vsebuje Rittenhouse Rye Whiskey, sladki vermut Carpano Antica Formula, Luxardo maraskin liker in francoski liker Amer Picon. Zadnjega se lahko zamenja tudi z običajnim amaro likerjem.
Če si želimo točno takega, kot bi ga dobili v Wardovem baru, so sestavine dostopne na spletu, za ostale, bolj praktične, pa si velja zapomniti: viski, sladki vermut, maraskin liker in amaro.
Sestavine:
- 2 merici viskija
- ¾ merice sladkega vermuta
- ¼ merice marskinega likerja
- ¼ merice amara
Postopek:
Sestavine zmešamo v kozarcu polnem ledu. Po 15-20 sekund mešanja pretočimo (brez ledu) v ohlajen kozarec in postrežemo brez okraševanja.
Zdaj poznaš osnovni postopek priprave Bushwicka, vendar pot se le začenja. Eksperimentiraj z različnimi znamkami alkoholnih pijač, morda prilagodi merice in najdi svojo najljubšo verzijo Bushwick koktejla.
Novinar