Recept: torta RISIS za čokoladno-arašidno poslastico

Tortica Risis
Foto: Rokmar

Obožujete kombinacijo arašidovega masla in čokolade? Ta torta je za vas!

Gre za okus, oblikovan po najbolj priljubljeni sladkariji v Ameriki. Sestavljena je iz majhnih skodelic, napolnjenih s kremo iz arašidovega masla, ovito v hrustljavo lupino. Ima značilen okus po gladki in kremasti teksturi arašidovega masla, ki je obdana s hrustljavo, sladkano lupino.

S to torto boste potešili okuse še najbolj privrženih arašido-čokoholikov. Če vam je všeč katerakoli od številnih čokoladnih ploščic z arašidi, bo ta torta nalašč za vas.

Za izdelavo kreme potrebujemo:

Za izdelavo diska potrebujemo:

Navodila

  1. Predhodno spečemo čokoladni biskvit.

Priprava diska

  1. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
  2. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Priprava kreme

  1. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
  2. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
  3. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
  4. Torto dekoriramo z Glazuro Mirror glaze.
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Glavni urednik

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.