Obožujete kombinacijo arašidovega masla in čokolade? Ta torta je za vas!
Gre za okus, oblikovan po najbolj priljubljeni sladkariji v Ameriki. Sestavljena je iz majhnih skodelic, napolnjenih s kremo iz arašidovega masla, ovito v hrustljavo lupino. Ima značilen okus po gladki in kremasti teksturi arašidovega masla, ki je obdana s hrustljavo, sladkano lupino.
S to torto boste potešili okuse še najbolj privrženih arašido-čokoholikov. Če vam je všeč katerakoli od številnih čokoladnih ploščic z arašidi, bo ta torta nalašč za vas.
Za izdelavo kreme potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 400 gramov mleka
- 40 gramov sladkorja
- 180 gramov topgela
- 160 gramov aromata pesto arašidi
Za izdelavo diska potrebujemo:
- 60 gramov vode
- 20 gramov topgela
- 100 gramov dekorja arašidovo maslo
Navodila
- Predhodno spečemo čokoladni biskvit.
Priprava diska
- Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
- Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme
- Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
- V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
- Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
- Torto dekoriramo z Glazuro Mirror glaze.