Med sprehodom po slikovitih ulicah Ljubljane, te nepričakovano pričaka kulinarični kotiček. Med tradicionalnimi slovenskimi jedmi se pod Plečnikovimi arkadami skriva skriti zaklad za ljubitelje francoske kulinarike: galette. Te tanke slane palačinke, ki jih v restavraciji Norma 23 izdelujejo iz 100-odstotno slovenske ajdove moke, ponujajo mamljivo paleto okusov, ki bo navdušila marsikoga.
Galetta, francoska slana palačinka,
Kaj točno je galetta? Slana palačinka, to je najenostavnejša razlaga, ampak uberimo drugačno pot. Predstavljaj si, da ugrizneš v popolno hrustljavo galetto, polnjeno z raztopljenim sirom, sočno šunko in popolno kuhanim jajcem, ali pa morda bolj pustolovsko kombinacijo dimljenega lososa, crème fraîche, julienne zelenjave ali pa ratatouille s kozjim sirom.
Tradicionalne francoske slane palačinke pripravljajo s slovensko ajdovo moko, ki je mleta po tradicionalnem postopku z mlinom na kamen in je naravno brez glutena (lahko pa vsebuje sledove glutena). Ta okus pa predstavlja popolno podlago za te bogate, slane nadeve in ustvarja harmonijo okusov, ki navdušuje.
Odlična novica za vse študente! Ponujajo tudi obroke na študentske bone, vse od palačink do pic, kar ti bo popestrilo študentsko življenje.
Norma 23 v objemu Plečnikovih arkad
Restavracija vabi vse, od domačinov do turistov in ostalih. Od sladkega okusa palačink do slanega objema galett in bogate privlačnosti quichev, ponuja košček Francije sredi slovenske prestolnice. Če hrepeniš po francoskih okusih v Ljubljani, potem si prišel na pravo mesto.
Norma 23 je prva francoska creperia v Sloveniji. Obiščeš jo lahko na Adamič-Lundrovem nabrežju 1 v Ljubljani.