Recept za božično kavo s poprovo meto in čokolado. Namesto žličke jo lahko mešaš kar s sladkorno palčko.
Recept za božično kavo
Ker v Sloveniji ni Starbucksa, lahko ta »peppermint mocha« napitek narediš kar doma – za bistveno nižjo ceno.
Za kavo, ob kateri te bo zamikalo, da si nadaneš božično kapo, potrebuješ:
- 180 ml mleka,
- 3 žlice sladkorja,
- 1 žlico kakava v prahu,
- 180 ml kave,
- nekaj kapljic izvlečka/arome mete,
- nekaj kapljic vanilijeve arome,
- stepeno smetano in čokoladne mrvice,
- sladkorna palčka (po želji).
Kako pripraviti božično kavo?
- Najprej skuhaj kavo.
- V kozici na srednji temperaturi segrej mleko, kakav in sladkor, da se sladkor raztopi in se ob robu začnejo delati mehurčki.
- Vmešaj kavo in obe aromi ter odstavi. Namesto izvlečka arome lahko v mešanici raztopiš pol sladkorne palčke z okusom poprove mete (rdeče in bele, ne tiste pisane).
- Serviraj v lončku s smetano in mrvicami. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi zdrobljeno ali celo sladkorno palčko.
Novinar