Mango velja za poletno sadje. Zato si lahko v deževnih septembrskih dneh pripraviš sladico z mangom in tako zanikaš dejstvo, da bo kmalu treba obleči jesensko jakno in dolge hlače. Zate smo zbrali nekaj zelo preprostih sladic z mangom, ki jih lahko preizkusiš.
Mangov chia puding
Sestavine:
- 2 velika manga (olupljena in narezana na manjše koščke)
- 80 g chia semen
- 480 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
- dve veliki žlici medu ali sladila po želji
Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. V skledi dobro zmešamo chia semena, kokosovo mleko, med (ali drugo sladilo) in mangov pire. Mešanico postavimo v hladilnik za 15 minut, vzamemo ven, premešamo ter še enkrat postavimo v hladilnik za 15 minut. Postrežemo v kozarčku in okrasimo s koščki manga. Pudinga bo dovolj za 4 porcije, zato ga lahko v hladilniku hranimo 4 do 5 dni.
Mangov sorbet
Sestavine:
- 1 kg manga (olupljenega in narezanega na manjše koščke)
- sok 1 limone
- sladkor ali med (po okusu)
- led
Navodila za pripravo: Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Sorbet postrežemo takoj, ali pa ga v nizki posodi postavimo z nekaj ur v zamrzovalnik, da se še bolj strdi.
Nasvet: Sorbet lahko zamrznemo tudi v modelčke za sladoledne lučke!
Bi te zanimali tudi mango koktajli? Najdeš jih v našem prispevku Top 5 mango koktajlov.
Kroglice z mangom in kokosom
Sestavine:
- 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
- 80 g ovsenih kosmičev
- 30 g mandljeve moke
- 30 g kokosove moke
Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. Dodamo ovsene kosmiče, mandljevo moko in kokos ter jih zmešajte s pirejem. Maso oblikujemo v kroglice in povaljamo v kokosovi moki.
Mangov mousse
Sestavine:
- 180 ml smetane za stepanje
- 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
- 1 velika žlica (rjavega) sladkorja (po želji tudi več)
Navodila za pripravo: V skledi stepamo smetano približno 5 do 8 minut, da se začnejo pojavljati čvrsti vršički. Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire, in mu primešamo sladkor. Mešanico pireja in sladkorja počasi dodajamo v skledo s stepeno smetano. Pazimo, da mešamo rahlo in obvezno z veliko žlico ali lopatko, ne z mešalnikom. Mousse prelijemo v kozarce (mešanice je dovolj za 3 ali 4) in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Najboljše rezultate dobimo, če mousse pustimo v hladilniku kar čez noč. Okrasimo s svežim mangom, kokosovimi kosmiči in meto.
Najboljši mango recepti ti prinašajo še več idej, okusov in užitkov.
Novinar