Preproste mango sladice

Orange-Mango-Peach Ice Cream with Strawberry
Foto: Azurita iz iStock

Mango velja za poletno sadje. Zato si lahko v deževnih septembrskih dneh pripraviš sladico z mangom in tako zanikaš dejstvo, da bo kmalu treba obleči jesensko jakno in dolge hlače. Zate smo zbrali nekaj zelo preprostih sladic z mangom, ki jih lahko preizkusiš.

Mangov chia puding

Chia pudding in glass jar with almond milk and mango on wooden cut board, white background - healthy superfood vegan, dairy free breakfast
Foto: Anastasia Turshina iz iStock

Sestavine:

  • 2 velika manga (olupljena in narezana na manjše koščke)
  • 80 g chia semen
  • 480 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • dve veliki žlici medu ali sladila po želji

Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. V skledi dobro zmešamo chia semena, kokosovo mleko, med (ali drugo sladilo) in mangov pire. Mešanico postavimo v hladilnik za 15 minut, vzamemo ven, premešamo ter še enkrat postavimo v hladilnik za 15 minut. Postrežemo v kozarčku in okrasimo s koščki manga. Pudinga bo dovolj za 4 porcije, zato ga lahko v hladilniku hranimo 4 do 5 dni.

Mangov sorbet

Orange-Mango-Peach Ice Cream with Strawberry
Foto: Azurita iz iStock

Sestavine:

  • 1 kg manga (olupljenega in narezanega na manjše koščke)
  • sok 1 limone
  • sladkor ali med (po okusu)
  • led

Navodila za pripravo: Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Sorbet postrežemo takoj, ali pa ga v nizki posodi postavimo z nekaj ur v zamrzovalnik, da se še bolj strdi.

Nasvet: Sorbet lahko zamrznemo tudi v modelčke za sladoledne lučke!

Bi te zanimali tudi mango koktajli? Najdeš jih v našem prispevku Top 5 mango koktajlov.

Kroglice z mangom in kokosom

Sestavine:

  • 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 30 g mandljeve moke
  • 30 g kokosove moke

Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. Dodamo ovsene kosmiče, mandljevo moko in kokos ter jih zmešajte s pirejem. Maso oblikujemo v kroglice in povaljamo v kokosovi moki.

Mangov mousse

Mousse of mango in a glass jars on a wooden table
Foto: deeaf iz iStock

Sestavine:

  • 180 ml smetane za stepanje
  • 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
  • 1 velika žlica (rjavega) sladkorja (po želji tudi več)

Navodila za pripravo: V skledi stepamo smetano približno 5 do 8 minut, da se začnejo pojavljati čvrsti vršički. Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire, in mu primešamo sladkor. Mešanico pireja in sladkorja počasi dodajamo v skledo s stepeno smetano. Pazimo, da mešamo rahlo in obvezno z veliko žlico ali lopatko, ne z mešalnikom. Mousse prelijemo v kozarce (mešanice je dovolj za 3 ali 4) in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Najboljše rezultate dobimo, če mousse pustimo v hladilniku kar čez noč. Okrasimo s svežim mangom, kokosovimi kosmiči in meto.

Najboljši mango recepti ti prinašajo še več idej, okusov in užitkov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.