Predjed, ki se poje z žlico vred

Gorgeous caucasian woman in her 30s eating delicious food with a spoon and enjoying dessert
Foto: Antonio_Diaz iz iStock

Prefinjena predjed še nikoli ni bila tako preprosta. Goste, ki jih na srečanju pričakajo porcijske žličke iz listnatega testa z lososom in sirom, bo prigrizek navdušil že na prvi pogled.

Do prefinjene jedi s skoraj nič truda

Proces si olajšaš z uporabo kupljenega listnatega testa.

Za žličke potrebuješ:

  • listnato testo,
  • jajce,
  • mleko,
  • sezam,
  • tulec alufolije, ki je pri koncu,
  • žlico.

Pečico daj segrevat na 190 stopinj Celzija.

Iz listnatega testa izreži žlice – uporabi obris kuhinjske žlice, da bodo vse enake. Premaži z mešanico rumenjaka in mleka in potresi s sezamom. Držala žlic položi čez tulec, na katerem je tisti zadnji trmast košček alufolije, ki tako ni uporaben. Zloži jih tako, da je vsaka obrnjena v drugo stran, da se ne dotikajo zgornji deli/zajemalke žlic.

Peci 15 minut.

Pripravi dodatke po izbiri

Lahko slediš receptu in uporabiš kombinacijo lososa in sira, lahko pa se odločiš za povsem druge sestavine (karamelizirano čebulo in kozji sir, špinačo in feta sir, slanino in čedar) ali ustvariš kar sladko predjed (npr. z nutelo in banano).

Za naš recept potrebuješ: dimljenega lososa in kremni sir (nič ne bo narobe, če uporabiš sirni namaz).

Medtem ko so žlice v pečici, zvij rezine lososa, da bodo spominjale na cvet. Ko so žlice pečene, naj se nekoliko ohladijo. Nato vsako žlico napolni s kremnim sirom ali namazom, na katerega položiš lososa. Če temu dodaš še lepo nameščen košček solate ali kakšne zelene začimbe, bo videz popoln.

Dober tek!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.