Brez lubenice si težko predstavljamo poletje. Hladna, osvežujoča, sladka – odžeja in je hkrati odličen in enostaven desert. Čeprav je odlična že sama po sebi, pogosto iščemo nove načine za njeno uporabo in tokrat imamo popoln predlog – koktajl mimoza z lubenico!
Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek – vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.
Mimoze se po navadi pijejo v času kosila – je pa mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse kar potrebujete je lubenica, limeta in penina.
Potrebujete:
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
Penina (priporočamo odlično Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
Nekaj kosov lubenice za okras
Priprava:
Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.
Voilà, pravi poletni osvežilni koktajl je pripravljen!
Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.