Veš, da lahko pistacijino kremo zlahka narediš doma? In to z le tremi sestavinami. Končni izdelek ti bo prišel prav pri pripravi dubajske čokolade in mnogih drugih sladic.
Katero pistacijo uporabiti?
Najbolj prikladno je, če kupiš enako pistacijo, kot bi jo za prigrizek – praženo in soljeno. Če si lene sorte, si privošči olupljeno. Že obdelana pistacija ti bo prihranila čas in bo tudi bolj okusna. Edini minus je, da bo barva manj živozelena.
Če imaš na razpolago le surovo pistacijo, jo kar uporabi. Olupljena surova pistacija bo nedvomno dala lepšo barvo, kot pražena. Končni izdelek poskusi in soli po okusu.
Kako pripraviti kremo?
Za pripravo potrebuješ:
- 100 g pistacije,
- 80 g sladkorja v prahu,
- pol čajne žličke mandljeve arome/ekstrakta (po želji)
- 20 ml ali slabi dve žlici vode.
Vse skupaj daj mlet v procesor ali mešalnik. V primeru, da kje najdeš pistacijino aromo, je ta seveda najboljša izbira. Ker je pri nas bolj dostopen mandljev ekstrakt, uporabi kar tega. Aromo končni zmesi dodaj skupaj z vodo in še enkrat zaženi procesor. Mešaj tako dolgo, da bo krema lepo mazljiva. Pistacijino kremo lahko v zaprti posodi v hladilniku hraniš cel mesec. Nič hudega, če se nabere malo naravnega olja – pred uporabo le premešaj in krema bo kot nova.
Novinar