Za pripravo Nutellamisuja pozabi na prižiganje pečice, iskanje baterij za tehtnico in pomivanje gore posode. Rezultat pa bo osupnil!
Pripravi si:
- Pol litra sladke smetane,
- dve posodici mascarpone sira (500 g),
- dve sveži jajci,
- sladkor v prahu (po okusu),
- zavitek vanilijevega sladkorja,
- mali kozarček Nutelle,
- kozarec mleka,
- baby piškoti (toliko, da dvakrat prekriješ površino pekača) in
- kakav.
Čar Nutellamisuja je ravno v tem, da ti sestavin ni treba točno meriti. V prvem koraku stepeš smetano. Jajci stepeš s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodaš mascarpone sir, dobro premešaš z metlico in narahlo vmešaš stepeno smetano. Kremo obvezno poizkusiš ?, po potrebi dosladkaš in shraniš v hladilniku.
V vročem mleku raztopiš veliko žlico Nutelle. V ohlajeno Nutellino mleko pomočiš vse piškote, pazi da se ne razmočijo.
Končno se lahko lotiš zidanja:
- Pol piškotov zložiš v en sloj na dno pekača,
- prekriješ s polovico ohlajene kreme.
- V preostalem Nutellinem mleku raztopiš vso ostalo Nutello in pol tega preliva preliješ preko sloja kreme.
- Nadaljuješ s piškoti,
- preliješ preostali Nutellin preliv,
- premažeš z drugo polovico kreme in
- posuješ s kakavom.
Poglej si tudi recept za Noro dober praznični bananin kruh.
Novinar