
S čim najraje okrasiš skodelico vroče čokolade? Si za klasično smetano ali imaš raje kaj bolj zabavnega, kot so mrvice, začimbe in podobno? Obstajajo tudi bolj nenavadni dodatki, na katere verjetno niti ne pomisliš, vendar lahko obogatijo tvojo vročo čokolado in če nič drugega, vsaj popestrijo dolgočasno deževno popoldne.
Morska sol
Zakaj bi sol dodajal v sladko pijačo? Sol dejansko poudari sladkobo vroče čokolade in ublaži pretirano grenkobo temne čokolade. Poskusi dodati zgolj en ščepec in če ti bo okus všeč, dodaj še malo.
Chai čaj
Namesto mleka vročo čokolado naredi iz chai čaja. To je odlična izbira za vegansko vročo čokolado, če nimaš rad rastlinskega mleka. Dodaj še stepeno smetano in uživaj v poslastici!

Pekoča paprika
Uporaba te sestavine sega v daljno preteklost, saj pekoča paprika dopolni grenak okus kakava. Začni z majhnim ščepcem pekoče paprike, da preveriš, če ti je okus sploh všeč.
Sladoled
Obožuješ sladoled in si naveličan čakanja na poletje? Kepico vanilijevega sladoleda dodaj v vročo čokolado, okrasi s stepeno smetano in uživaj v kraljevski pojedini.
Alkohol
V vročo čokolado lahko dodaš najrazličnejše dodatke, od vina do viskija. Potrebna je le manjša količina, zato ne pretiravaj z dodajanjem te sestavine.

Najboljša vroča čokolada v Sloveniji
Najboljšo vročo čokolado pri nas najdeš pri Chocomarju. Priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v tvoji najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdeš na spletni strani Chocomarja, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu, kjer boš našel inovativne recepte za uporabo vroče čokolade. Pa dober tek!