Pomlad prinaša sonce, cvetoče vrtove in sveže sezonske sestavine, ki so popolne za lahkotne in osvežilne sladice. Predstavljamo vam nekaj najboljših spomladanskih sladic, ki jih lahko pripravite doma.
Te sladice so osvežilne, lahkotne in popolne za pomladne dni. Povejte nam, katero boste najprej poizkusili. 😊
Jagodna pita

Foto: Shaiith iz iStock
Sestavine
- 250 g gladke moke
- 125 g masla
- 80 g sladkorja
- 1 jajce
- 500 g svežih jagod
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici limoninega soka
Postopek
- Iz moke, masla, sladkorja in jajca zgnetemo testo ter ga pustimo v hladilniku 30 minut.
- Testo razvaljamo in položimo v pekač. Pečemo 15 minut pri 180 °C.
- Medtem pripravimo nadev: jagode narežemo, jih posujemo z vaniljevim sladkorjem in limoninim sokom ter dodamo koruzni škrob.
- Ohlajeno testo napolnimo z jagodnim nadevom in postavimo v hladilnik za eno uro pred postrežbo.
Bezgov puding

Foto: Oksana_Schmidt iz iStock
Sestavine
- 500 ml mleka
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice koruznega škroba
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 1 vaniljev sladkor
Postopek
- V polovico mleka dodamo sladkor in zavremo.
- V drugi polovici mleka raztopimo koruzni škrob in nato zmes dodamo vrelemu mleku.
- Med stalnim mešanjem kuhamo do zgostitve, nato vmešamo bezgov sirup in vaniljev sladkor.
- Razdelimo v skodelice in ohladimo v hladilniku.
Limonina rolada

Foto: 13-Smile iz iStock
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 200 ml sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- Sok in naribana lupinica 1 limone
Postopek
- Jajca stepemo s sladkorjem, nato dodamo moko in pecilni prašek.
- Pečemo na peki papirju pri 180 °C 10 minut.
- Ohlajen biskvit namažemo s stepeno smetano, sladkorjem v prahu in limoninim sokom.
- Previdno zvijemo in postavimo v hladilnik pred rezanjem.
Novinar