Brownie torta
Sestavine:
6 jajc
150 g masla
125 g temne čokolade
6 žlic sladila Sukrin
6 žlic mletih orehov
1 skodelica pekanov ali orehov
malo stopljene temne čokolade za dekoracijo
Priprava:
V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s Sukrinom. Mešanici dodamo mlete orehe in beljakov sneg, na koncu vmešamo še pekane ali orehe. Maso pečemo v srednje velikem tortnem modelu 25 minut pri 185 ˙C. Prelijemo s stopljeno čokolado, ohladimo in pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano.
Čokoladni pralineji z goji jagodami
Sestavine:
50 g masla (navadnega ali kakavovega)
1 žlica kokosove maščobe
1 žlica kakava
2 žlici fino mlete kokosove moke Sukrin
1-2 žlici sladila Sukrin Melis
nekaj žlic goji jagod
Priprava:
V majhni kozici na srednjem ognju raztopimo maslo in kokosovo maščobo. Dodamo kakav, fino mleto kokosovo moko in sladilo Sukrin Melis ter dobro premešamo. Maso prelijemo v modelčke za pralineje, potresemo z goji jagodami in shranimo v hladilnik, da se strdijo.
Marcipan
Sestavine:
90 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
60 g sladila Sukrin Melis
2 beljaka
nekaj kapljic esence grenkega mandlja
Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v kroglo, pustimo počivati ca. deset minut, nato oblikujemo 12 do 15 kroglic, ki jih po želji okrasimo s stopljeno temno čokolado.
Ameriške palačinke s skuto in malinami
Sestavine:
2 jajci
40 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
2 žlički sladila Sukrin:1
100 ml mineralne vode
nekaj kapljic vaniljeve arome
ščepec soli
3 žlice skute
1 žlica mleka
2 žlici malin
1 košček temne čokolade
Priprava:
V skledi stepemo jajci, dodamo mandljevo moko, eno žličko sladila Sukrin:1, mineralno vodo, vaniljevo aromo in sol. Ponev namastimo z maslom in spečemo eno večjo ali štiri manjše palačinke. Skuto razmešamo z mlekom, primešamo eno žličko sladila Sukrin:1 in premažemo čez palačinke. Na vrh damo maline in sesekljano temno čokolado.
Mini biskvitne tortice
Sestavine:
polovica mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix
2 jajci
50 ml kokosovega olja
100 ml vode
250 ml sladke smetane
1 žlica sirotkinega beljakovinskega praška poljubnega okusa
nekaj žlic poljubnih oreškov
košček temne čokolade
Priprava:
V skledi stepemo jajci, dodamo kokosovo olje, vodo in polovico mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix. Premešamo in maso naložimo v modelčke za mini tortice. Pečemo ca. 15 minut pri 175 ˙C, nato ohladimo. Sladki smetani proti koncu stepanja dodamo beljakovinski prašek in s kremo premažemo biskvitno osnovo. Posujemo z oreški in sesekljano temno čokolado.
Tortica v dveh minutah
Sestavine:
1 vrečka mešanice Sukrin Cake in a cup
50 ml vode
1 žlica stepene sladke smetane
košček temne čokolade
Priprava:
V skodelici za belo kavo premešamo vsebino vrečke Sukrin Cake in a cup in vodo. Damo v mikrovalovno pečico in pri najvišji moči segrevamo 60 do 70 sekund. Tortico okrasimo s stepeno sladko smetano in temno čokolado.
Obloženi kruhki
Sestavine:
250 g mešanice za low-carb kruh Sukrin Bread Mix s semeni
300 ml vode
sirov namaz
nekaj rezin salame
nekaj rezin šunke
nekaj rezin sira
nekaj kumaric
Priprava:
V posodo stresemo mešanico za low-carb kruh Sukrin Bread Mix, prilijemo 300 ml vode in premešamo. Maso naložimo v pekač in pečemo 70 minut pri 175 ˙C. Kruh ohladimo, razrežemo na rezine, namažemo s sirovim namazom ter obložimo s salamo, šunko, sirom in kumaricami.
Pica
Sestavine:
mešanica za pripravo kruha ali testa za pico Sukrin Bread Mix
400 ml vode
skodelica pelatov
začimbe za pico
poljubna obloga (šunka, pršut, mocarela)
Priprava:
V posodo stresemo mešanico Bread Mix, prilijemo 400 ml vode in premešamo. Maso z mokrimi rokami raztegnemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko, dokler ni testo debelo ca. pol centimetra. Pečemo ga 30 minut v pečici, segreti na 175 ˙C, nato ga obložimo z nadevom in nadaljujemo peko še 15 minut.
Dober tek 🙂
Oglejte si več receptov na www.fitkuhinja.si