Mogoče se sliši smešno, vendar je res. Svoje kosilo si lahko pripraviš iz treh vsakdanjih sestavin, s tem popaziš na budget in poskrbiš za svojo postavo. Pripravili smo ti sedem različnih receptov, za katere potrebuješ le tri sestavine.
Testenine s paradižnikom in praženo šalotko
Odlična ideja za kosilo, večerjo ali malico na faksu. Priprava je enostavna: skuhaš testenine, narežeš paradižnik, sesekljaš šalotko, ju skupaj popražiš na žlički olja in na koncu primešaš testenine.
Mac and cheese
Ameriška enostavna klasika – testenine skuhaš v mleku in jim na koncu primešaš veliko količino sira po želji (priporočen je sir čedar).
Piščanec z medom in zelišči
Preizkušeno dobra in enostavna jed. Pripravimo jo tako, da piščančje meso prekrijemo z zelišči (majaron, bazilika, sol, poper, curry), ga položimo na papir za peko in pečemo v pečici 30 minut na 220 stopinjah. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokapljamo z medom.
Zdrava rižota
Za preprosto rižoto potrebuješ: riž, meso ali ribe ter paradižnik. Ponvico segreješ, v njej popražiš paradižnik, dodaš že spečeno meso ali ribe, takoj zatem dodaš še riž in zaliješ z vodo. Namig: če želiš, lahko zaradi boljšega okusa popražiš paradižnikov pesto ali suhi paradižnik v olju.
Paradižnikova juha
Vse, kar potrebuješ, je paradižnik (v pločevinki ali svež), žlico olivnega olja in čebulo. Na olivnem olju popražiš na večje kose narezano čebulo, dodaš paradižnik in nato zaliješ z vodo ter kuhaš 40 minut. Po 40 minutah juho zmešaš z paličnim mešalnikom, po okusu dodaš sol in poper in to je to – enostavna, dobra in zdrava paradižnikova juha.
Terijaki piščanec
Terijaki je posebna omaka, v kateri Japonci marinirajo meso, preden ga spečejo. Piščančje meso narežeš na manjše koščke, ga popečeš v ponvi in, ko je že rjavo zapečen, mu dodaš sojino omako in rjav sladkor ter počakaš, da omaka zavre.
Margerita
Kako pripraviš enostavno pico? Na kocke nareži paradižnik, ga začini s soljo in poprom ter ga postavi na toast ali tortilijo, dodaj še mocarelo, ali katerikoli sir imaš doma, in pico položi v pečico. Peči, dokler se sir ne stopi in zapeče.
To je bilo nekaj idej za hitro pripravo obroka, ki ti bojo prihranile čas in denar med poletnimi počitnicami. Dober tek!
Novinar