Stojnice s kuhanim vinom so na prazničnih sejmih najbolj obiskana atrakcija. V soju prazničnih lučk in ob spremljavi omamnih vonjev sosednjih stojnic s hrano se je kozarcu kuhančka težko upreti. Vsaj dokler ne vidiš cene.
Kuhano vino v družbi kuhanega gina, punča in čaja še vedno prevlada
Ponudba toplih napitkov na prazničnih stojnicah je iz leta v leto širša, a konkurenca kuhančka prav nič ne ogroža.
Ljubljana se lahko tudi letos pohvali s pestro ponudbo, ki obsega vse od tradicionalnih dobrot do churrosov. Cene kuhanega vina pa so med najdražjimi v Sloveniji. Za dvodecilitrski kozarec kuhančka obiskovalci odštejejo od 3,50 pa vse do štirih evrov.
Na Glavnem trgu v Mariboru, ki ga letos krasi razgledno kolo so cene podobne. Dva decilitra kuhančka staneta 3,50 evra, trije decilitri pa 4,50 evra. Na Trgu Leona Štuklja je kuhanček nekoliko cenejši. Za dva decilitra boste odšteli tri evre, za tri decilitre pa štiri evre.
Cenejši kuhanček na zahodu
Murska Sobota s prazničnim programom nič ne zaostaja za preostalimi mesti. Poleg drsališča in lučk mestni center krasijo stojnice s ponudbo, ki pogreje vsakega obiskovalca. Kozarček kuhančka v Murski Soboti stane 2,80 evra.
Božični duh veje tudi skozi staro mestno jedro Ptuja, kjer vas bo kuhanček stal 2,50 evra. Za isto ceno je na voljo tudi otroški kuhanček.
Glavni trg Novega mesta krona drsališče, ki ga obdaja nekaj stojnic. Kuhanček v Novem mestu stane tri evre.
Novinar