Kam na Teden restavracij v Mariboru?

Cityscape image of Maribor, Slovenia with the Main Square and the Town Hall at summer sunrise.
Foto: RudyBalasko iz iStock

Maribor z okolico ponuja izjemne kulinarične destinacije, ki so kot nalašč za gurmanske raziskovalce in ljubitelje vrhunske hrane. Letos bo Teden restavracij potekal od 11. do 20. oktobra, ko bo Maribor oživel s kreativnimi degustacijskimi meniji, pripravljenimi iz lokalnih sezonskih sestavin.

Teden restavracij ponuja odlično priložnost, da obiščemo restavracije, ki smo si jih vedno želeli, pa nismo našli časa. Predstavljamo restavracije, ki jih lahko obiščeš v Mariboru in okolici in bodo v tednu restavracij za obiskovalce pripravile še posebno ponudbo. Želimo obilo kulinaričnih užitkov!

Mak – Maribor

  • Lokacija: Osojnikova cesta 20, Maribor

Restavracija Mak, ki jo vodi priznani chef David Vračko, je sinonim za inovativno kulinariko v Mariboru. Mak slovi po svojem degustacijskem meniju, ki vključuje najmanj pet hodov, pri katerih chef Vračko spretno združuje lokalne sezonske sestavine z lastno kreativnostjo. Jedi so sodobne, hkrati pa ohranjajo slovenski značaj, saj chef Vračko pogosto vključi tradicionalne okuse na izjemno eleganten in domiseln način. V Maku je vsaka jed zgodba zase, in prav zaradi tega se gostje vedno znova vračajo. Meni se spreminja glede na sezono in svežino sestavin, saj chef Vračko meni, da mora vsaka jed odražati najboljše, kar narava v danem trenutku ponuja. Obisk restavracije Mak je kulinarična avantura, ki zagotavlja unikaten in nepozaben okus Slovenije.

Restavracija Sedem – Maribor

  • Lokacija: Cafova ulica 7, Maribor

Restavracija Sedem ni zgolj prostor za okušanje odličnih jedi, temveč je tudi središče kulinaričnega izobraževanja v Mariboru. Gre namreč za šolsko restavracijo, kjer dijaki gostinske in turistične šole Maribor pod mentorstvom profesionalnih chefov ustvarjajo in strežejo jedi. Degustacijski meni med Tednom restavracij odraža svežino in izvirnost mladih kuharjev, ki s strastjo in predanostjo pripravljajo jedi iz sezonskih sestavin.

Meni običajno vsebuje vsaj štiri hode, kjer so na krožniku predstavljeni okusi Slovenije z modernim pridihom. Vsaka jed je zasnovana tako, da v ospredje postavi eno ali več lokalnih sestavin, pri čemer se mladi kuharji trudijo izpopolnjevati tehnike priprave in serviranja. V Restavraciji Sedem je vsaka izkušnja drugačna, saj mladi talenti eksperimentirajo in ustvarjajo edinstvene krožnike. Poleg odlične hrane boste tako podprli tudi bodoče generacije slovenskih chefov.

Rožmarin – Maribor

  • Lokacija: Gosposka ulica 8, Maribor

Rožmarin je elegantna in moderna restavracija v središču Maribora, kjer kuharska ekipa ustvarja menije, ki presegajo običajne okuse. Degustacijski meni, pripravljen posebej za Teden restavracij, je zasnovan tako, da vključuje pet hodov, pri čemer je vsak krožnik prava estetska in okusna mojstrovina. Rožmarinov meni poudarja lokalne sestavine, a se ne omejuje zgolj na tradicionalne slovenske okuse – v jedi vključujejo elemente iz mediteranske in evropske kuhinje, kar omogoča zanimive kombinacije okusov. Kuharski mojstri v Rožmarinu so znani po svojem eksperimentalnem pristopu in velikem poudarku na estetiki, zato so krožniki vedno lepo aranžirani. Pika na i celotnemu doživetju je bogata vinska karta, ki ponuja izbiro vrhunskih slovenskih in mednarodnih vin, ki se odlično podajo k degustacijskemu meniju. Če ste ljubitelj sodobne kulinarike in estetsko dovršenih krožnikov, potem je Rožmarin prava izbira za vas.

Maribor, Slovenia. Sunny view of Maribor Old, scenic Lower Styria cityscape with Main Square and Plague Column.
Foto: emicristea iz iStock

Drugi predlogi v Mariboru in okolici

Poleg omenjenih restavracij, ki izstopajo po svoji ponudbi, je v Mariboru in okolici še več odličnih kulinaričnih destinacij, ki sodelujejo v Tednu restavracij.

  • Fudo – Za vse, ki si želite sproščenega ambienta in sodobne bistro kuhinje, je Fudo odlična izbira. Njihova ponudba je preprosta, a izjemno okusna, v ospredju pa so sveže, lokalne sestavine, ki so prilagojene sezoni.
  • Restavracija Tabor – Restavracija Tabor prinaša klasično slovensko kulinariko, kjer so okusi izjemno pristni in domači. Poudarek je na mesnih jedeh, a ponujajo tudi vegetarijanske in ribje opcije.
  • Spargus – Spargus je restavracija, ki je znana po sezonski in zdravi ponudbi jedi. Njihovi meniji so zasnovani tako, da vsebujejo veliko sveže zelenjave, lokalnih pridelkov in naravnih okusov.
  • Restavracija Korošica – Restavracija Korošica se ponaša s tradicionalno slovensko kulinariko, ki jo predstavljajo v sodobni obliki. Njihov meni je osredotočen na slovenske okuse, obogaten z lokalnimi sestavinami.

Teden restavracij je odlična priložnost, da raziščete različne okuse in se prepustite kulinaričnim užitkom v Mariboru in okolici. Rezervacije so priporočene, saj so sedeži omejeni, zanimanje pa veliko. Vsaka restavracija ponuja nekaj posebnega, kar odraža kulinarično raznolikost Štajerske.

VIRTeden restavracij
Prejšnji članekZakaj so standardi tvoja skrivna prednost pri iskanju službe?
Naslednji članekApple TV+ prihaja na Amazon Prime Video: nova priložnost za uporabnike

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.