Poletnih viralnih TikTokov je bilo preveč, da bi jih po vrsti naštevali. Pa vseeno: ta čokoladni trend te ne bo razočaral, sploh če si ljubitelj pistacije. To je dubajska čokolada, mlečna čokolada, polnjena s kremo pistacije, hrustljavim kataifi testom in tahinijem. Po napovedih naj bi cene čokolade zaradi pomanjkanja kakava strmo narasle, zato težko najdeš boljši čas, da se jo naučiš narediti doma.
Kaj potrebuješ?
Za dve tablici čokolade potrebuješ:
- 500 g mlečne ali temne čokolade,
- 360 g pistacijine kreme/namaza,
- 20 g tahinija,
- 60 g masla,
- 150 g testa kataifi (nasekljanega),
- ½ čajne žličke kokosovega olja (po želji),
- model za čokolado
Za okras lahko po želji v model dodaš posip zdrobljenih pistacij in bele oz. druge čokolade, ki jo stopiš v kokosovem olju (okrasni posip dodaj v model, preden ga napolniš s čokolado, da bo na vrhu tablice).
Postopek
- V veliki ponvi stopi maslo na srednji temperaturi in na njem popeci kataifi. Pomembno je, da je testo lepo hrustljavo, zato naj bi ti ta del vzel 10 minut.
- V posodi zmešaj pistacijino pasto, tahini in sol (po okusu), mešanici dodaj kataifi.
- Če si modelček okrasil z drugo čokolado, se mora ta najprej strditi v hladilniku. Nato stopiš mlečno ali temno čokolado v vodni kopeli in jo namažeš v model. Daj v hladilnik in pusti, da se strdi.
- Ponovi vajo in v model dodaj plast mešanice kataifija, pistacije in tahinija. Preden dodaš še zadnjo plast čokolade, se mora polnilo strditi v hladilniku.
- Ko so v modelčku vse tri plasti, naj se čokolada povsem strdi. Dober tek!
Novinar