Ker original kremšnite zahtevajo mad skillse, je za amaterja študenta tukaj veliko preprostejši recept. Navduši na naslednjem družinskem srečanju z okusnimi kremnimi rezinami!
Za 16 kremšnit potrebuješ:
- 100 dag listnatega testa v zvitku,
- 1 l smetane za stepanje,
- 1 l mleka,
- 4 vrečke vanilijevega pudinga brez kuhanja in
- 4 vrečke smetane v prahu.
Testo razdeli na dva dela. Vsak del naj bo v velikosti pekača. Vsak kos testa preluknjaj z vilicami in speci na okrog obrnjenem pekaču, v katerem boš sestavljal kremšnite. Temperatura pečice naj bo 200 °C.
Smetano stepaj z mlekom nekaj minut, nato pa dodaj pudingov prašek in smetano v prahu. Med stepanjem se bo krema zgostila. Če uporabljaš nesladkano smetano, kremi dodaj nekaj žlic sladkorja v prahu.
Prvi kos pečenega testa položi v pekač, prelij s kremo in pokrij z drugim kosom pečenega testa.
Nasvet: Če želiš, da kremšnita izgleda kot tista na sliki, stepi pol litra sladke smetane z utrjevalcem za smetano in premaži prek kreme preden čez položiš testo.
Za piko na i posuj s sladkorjem v prahu. Pssst … Recept naj ostane najina skrivnost! ?
Novinar