Dnevi postajajo vse krajši, večeri pa hladnejši. Ohlajene limonade in zarošene pivske krigle že počasi nadomeščajo vroče skodelice čaja in kuhan gin. Klasične tople napitke si lahko popestriš z nepričakovanimi dodatki in presenetiš sebi ljube osebe.
Poredni čaj
Študentje smo tisti, ki popijemo hektolitre čaja. Da ne bo vedno na meniju klasični zeliščni čaj z medom in limono pa lahko posežeš tudi po bolj »porednih« dodatkih.
Kamilični čaj se super ujame z vodko ali ginom. Rjavi rum (razen v potico) paše tudi v metin čaj ali English breakfast. Za oboževalce zelenega čaja pa je tik za vogalom shot viskija, da nas še bolj ogreje.
Zaljubljeni kakav
Skodelica kakava je že sama po sebi sladka, čokoladna in topla. Če si želiš tisto piko na i pa sladkost kakava okronaj s stepeno sladko smetano in posuj s cimetom. Ne pozabi na piškotek, ki ga zatakneš v smetano. ?
Domači kuhanček
Pozabi na drago kuhano vino s stojnic! Kuhančka si privošči kar v objemu doma in na obisk povabi prijatelje.
Priprava je zelo hitra in enostavna: v večji posodi zmešaš 1 liter belega vina (npr. sladki muškat), pol litra vode, na rezine zrezano limono, cimet, klinčke in vanilijev strok. Mešanico sladkaš po okusu in segrevaš skoraj do vrenja. Uspeh zagotovljen!
Če si zapriseženi kofetar, pa lahko več nasvetov o pripravi in postrežbi poiščeš v prispevku Od kavovca do popolne skodelice kave, 2. del.
Novinar