Bela dubajska čokolada: Recept za pripravo sladkejše različice dubajske čokolade

Bela dubajska čokolada
Bela dubajska čokolada Foto: Daniela Baumann iz iStock

Letos vlada prava pistacijomanija, h kateri je prispevala tudi viralna dubajska čokolada. Lotiš se je lahko tudi v beli različici!

Kako narediti belo dubajsko čokolado?

Za dve tablici čokolade potrebuješ:

  • 500 g bele čokolade,
  • 350 g pistacijine kreme/namaza,
  • 20 g tahinija,
  • 60 g masla,
  • 150 g testa kataifi (ali vlečenega testa v obliki zelo tankih rezancev),
  • 50 g celih olupljenih pistacij,
  • model za čokolado.

Postopek

  1. V veliki ponvi stopi maslo na srednji temperaturi in na njem popraži kataifi. Pomembno je, da je testo lepo hrustljavo, zato naj bi ti ta del vzel 10 minut.
  2. V posodi zmešaj pistacijino pasto, tahini in sol (po okusu), mešanici dodaj kataifi.
  3. Belo čokolado daj v vodno kopel, ko se stopi, jo zlij/namaži v model. Za hrustljavost lahko v model dodaš cele ali zdrobljene pistacije (v model jih natresi najprej, nato čez zlij stopljeno belo čokolado). Daj v hladilnik in pusti, da se strdi.
  4. Ponovi vajo in v model dodaj plast mešanice kataifija, pistacije in tahinija. Preden dodaš še zadnjo plast čokolade, se mora polnilo strditi v hladilniku.
  5. Ko so v modelčku vse tri plasti, naj se čokolada povsem strdi. Dober tek!
VIRTikTok
Prejšnji članekNajbolj pričakovane videoigre leta 2025
Naslednji članekKdaj je kitajsko novo leto in zakaj je vsakič na drug datum?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.