Letos vlada prava pistacijomanija, h kateri je prispevala tudi viralna dubajska čokolada. Lotiš se je lahko tudi v beli različici!
Kako narediti belo dubajsko čokolado?
Za dve tablici čokolade potrebuješ:
- 500 g bele čokolade,
- 350 g pistacijine kreme/namaza,
- 20 g tahinija,
- 60 g masla,
- 150 g testa kataifi (ali vlečenega testa v obliki zelo tankih rezancev),
- 50 g celih olupljenih pistacij,
- model za čokolado.
Postopek
- V veliki ponvi stopi maslo na srednji temperaturi in na njem popraži kataifi. Pomembno je, da je testo lepo hrustljavo, zato naj bi ti ta del vzel 10 minut.
- V posodi zmešaj pistacijino pasto, tahini in sol (po okusu), mešanici dodaj kataifi.
- Belo čokolado daj v vodno kopel, ko se stopi, jo zlij/namaži v model. Za hrustljavost lahko v model dodaš cele ali zdrobljene pistacije (v model jih natresi najprej, nato čez zlij stopljeno belo čokolado). Daj v hladilnik in pusti, da se strdi.
- Ponovi vajo in v model dodaj plast mešanice kataifija, pistacije in tahinija. Preden dodaš še zadnjo plast čokolade, se mora polnilo strditi v hladilniku.
- Ko so v modelčku vse tri plasti, naj se čokolada povsem strdi. Dober tek!
Novinar