Nedelja je popoln dan za razvajanje z bogatim in okusnim kosilom, ki zadovolji tudi najzahtevnejše gurmane. Če iščeš navdih za naslednje nedeljsko kulinarično doživetje, smo zbrali nekaj vrhunskih idej, ki bodo navdušile tvoje brbončice.
Pečena govedina z bogato omako in gratiniranimi krompirčki
Sočno pečena govedina, postrežena s kremasto omako iz rdečega vina in pečenimi krompirčki s sirom, je prava klasika med nedeljskimi kosili. Dodajte še popečeno zelenjavo in domač kruh za popolno harmonijo okusov.
Jagnječja krača s timijanovo polento
Počasi pečena jagnječja krača postane mehka in sočna, timijanova polenta pa doda jedi prijetno teksturo in aromo. Postrezite s kozarcem rdečega vina za vrhunski užitek.
Riba v soli s pečeno zelenjavo
Za ljubitelje morskih okusov je odlična izbira riba, pečena v soli, ki ohrani vso svojo sočnost. Postrezite jo s pečeno zelenjavo in limonino omako za svežino.
Domače njoke z gorgonzolo in orehi
Kremna omaka iz gorgonzole in hrustljavi orehi ustvarijo božansko kombinacijo okusov, ki odlično dopolnjujejo mehke domače njoke. Postrezite jih z rukolo in parmezanom za popoln obrok.
Počasno pečena svinjska rebra s pikantno BBQ omako
Skrivnost popolnih reber je dolga in počasna peka, ki jih naredi mehke in sočne. S pikantno BBQ omako, pečenim krompirjem in domačo solato bodo postala nedeljska poslastica.
Osso Buco z žafranovo rižoto
Italijanska specialiteta Osso Buco iz telečjih krač, počasi dušena v belem vinu in paradižnikovi omaki, se odlično poda k aromatični žafranovi rižoti. Idealen obrok za posebne priložnosti.
Tartufova testeninska specialiteta
Če obožujete tartufe, poskusite domače testenine s kremno tartufovo omako. Dodajte še hrustljavo panceto ali sveže gobe za dodaten gurmanski pridih.
Sočna račja prsa z malinovo omako
Rahlo rožnata račja prsa s sladko-kislo malinovo omako ustvarijo popolno harmonijo okusov. Postrezite jih z rdečim zeljem in pire krompirjem.
Goveji Wellington
Goveji file, ovit v listnato testo z gobovo pašteto, je prava gurmanska poslastica. Sredica ostane mehka in sočna, skorja pa hrustljava in zlatorjava.
Francoski coq au vin
Klasika francoske kuhinje – piščanec, počasi kuhan v rdečem vinu z gobami, slanino in aromatičnimi začimbami. Popolna jed za sproščeno nedeljsko kosilo.
Novinar