Pestro dogajanje okoli naziva v Državnem zboru

icture of drzavni zbor, the national Assembly of Slovenia. The National Assembly Building, or Zgradba Drzavnega zbora, also colloquially the Parliament (Parlament) in Ljubljana, the capital of Slovenia, is a modernist palace housing the legislature of Slovenia.
Foto: BalkansCat iz iStock

V slovenskem parlamentu je bilo zopet pestro dogajanje okoli stvari drugotnega pomena. Poslanec Svobode doktor Martin Premk je namreč od svojih kolegov zahteval, da ga namesto z nazivom gospod, naslavljajo z nazivom doktor. »Nobena raven izobrazbe ne more nadomestiti kmečke pameti,« mu odgovarja poslanec NSi Aleksander Reberšek.

Martin Premk je po izobrazbi doktor sodobne zgodovine. Na seji Državnega zbora ga je zmotilo, ko ga je poslanec NSi Robert Horvat naslovil z gospod Premk. Ta pa mu je odgovoril: »Jaz sem doktor Premk, ne gospod Premk.«

Enako napako je storil poslanec SDS Zvonko Černač na enem od odborov Državnega zbora, ko je doktor Premka naslovil samo po priimku. »Moj postopkovni predlog je, da se držimo zakona o znanstvenih nazivih. Tukaj smo službeno in prosim, da se me naziva z doktor Premk, ne s Premk,« je dejal poslanec Svobode.

Na istem odboru je poslanec NSi Aleksander Reberšek doktorju Premku odgovoril: »Zdrava kmečka pamet lahko nadomesti vsako raven izobrazbe, nobena raven izobrazbe pa ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti.«

 

Prejšnji članekOcena filma: Jezero Caddo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.