Janšev scenarij razkriva, kako »skrajšati muke Golobovi koaliciji«

Janez Janša
Scenarij, ki ga je delil Janez Janša

Predsednik največje opozicijske stranke je na omrežju X objavil prispevek, ki ga je naslovil z besedo »Scenarij.« Cilj slednjega pa nam razkrije potek skrajšanja muk Golobove koalicije in hkratno preprečevanje oblikovanja desnosredinske razvojne vlade. Kaj vse je Janša zapisal v svojem scenariju?

Scenarij, ki ga je delil Janez Janša

V slogu scenarijev, ki jih pogosto povezujemo s teorijami zarote, je slovenski internet prevzel nov scenarij. Kot piše naj bi se v postopku zgodilo naslednje:

  • Razgradnja Gibanje Svoboda in oslabljenje SDS
  • Glasove GS pretočiti na stranko Vesna in/ali nov obraz Vladimirja Prebiliča
  • Glasove SDS prestaviti na stranko Anžeta Logarja

Janša zapiše tudi časovnico celotnega poteka, katerega orodje naj bi bili POP TV, RTV Slovenija in postopno ves ostali medijski monopol, osnovno sredstvo pa naj bi bil uporaba posvetovalnega referenduma o JEK 2 kot nove korupcijske zgodbe ter angažiranje nove para vojske v obliki nevladnikov.

Kaj se bo zgodilo v novembru?

Tri točke sestavljajo novembrsko časovnico, ki jo s sledilci deli Janša. V kampanji se ruši referendum in kot osrednjo silo proti uveljavi stranko Vesna in/ali Vladimirja Prebiliča. Zorana Jankovića se na prvi stopnji obsodi v enem od procesov, predsednica RS Nataša Pirc Musar pa stopnjuje pritisk na vlado, prične pa se še začetek distanciranja stranke SD od koalicije.

Kaj nam prinaša december?

Medijski pritisk se stopnjuje na stranke, ki so podpirale JEK 2 in na referendumu izgubile. Na prvi stopnji se obsodi predsednika SDS v procesu Trenta.

Kaj se bo zgodilo v novem januarju?

Z velikim medijskim pompom bo Anže Logar ustanovil stranko Demokrat, Vladimir Prebilič pa bo napovedal svoje sodelovanje na naslednjih volitvah v Državni zbor. Vloži se obtožni predlog zoper Roberta goloba, SD izstopi iz koalicije, vlada pade in pričnejo se roki za oblikovanje nove vlade oziroma razpis predčasnih volitev.

Kaj prinaša februar?

Naveden je neuspešen poskus za oblikovanje nove vlade, prisotna bo kriza v zdravstvu z medijskim potenciranjem objektivnega kriznega stanja in na koncu se bodo razpisale predčasne volitve v DZ.

Kaj se zgodi marca in aprila?

Začne se volilna kampanja z medijskim forsiranjem Prebiliča in Logarja, potrdi pa se obsodba predsednika SDS na drugi stopni.

V aprilu se zgodijo predčasne volitve v Državni zbor.

Komentar: Logar zapustil SDS. Politika, quo vadis?

Odzivi na scenarij, ki ga je delil Janša

Med najbolj vidnimi odzivi je Gregor Virant, čigar podoba skupaj z Jankovićevo in Kučanovo krasi naslovnico prispevka in je v članku sicer omenjen v navezavi na prestavitev glasov iz SDS na Logarjevo stranko (»podoben postopek kot leta 2011 z Jankovićem in Virantom«). Ta je v odzivu zapisal:»Prosim, da se me izključi iz blodenj.«

Odzivi si sledijo in si bodo v prihodnjih urah še sledili, v ospredje pa se je prerinil slednji: »JanšaGPT: Naredi mi prosim časovnico navidezne rušitve vlade v kateri bo žrtev SDS, Posebej poudari državnotvornost žlahtne desnice in vlogo JJ.«

Komentar: Ti dobiš stranko, ti dobiš stranko …

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekCardi B udarila po šaljivcih: »Videli boste mojo zlobno plat.«
Naslednji članekZaradi nizkih obrestnih mer stanovanja še dražja
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.