10 podcenjenih destinacij v Evropi

Winter atmosphere in Sibiu, Romania. Discover a winter wonderland of snow-covered medieval architecture, twinkling lights, and festive charm in this historic Transylvanian city.
Foto: Balate Dorin iz iStock

Evropa je polna znanih turističnih destinacij, kot so Pariz, Rim in London, vendar pa skriva tudi številne skrite bisere, ki jih obiskovalci pogosto spregledajo.

Talin, Estonija

Talin je čarobno mesto, ki združuje srednjeveško arhitekturo z modernim mestnim življenjem. Staro mestno jedro je pod zaščito UNESCO in ponuja očarljive ulice, zgodovinske stavbe ter odlične restavracije. Estonska kultura in prijazni domačini dopolnjujejo edinstveno izkušnjo.

View of the medieval walled city of Tallinn Estonia as the sun sets from above the city at Toompea Hill.
Foto: Kirk Fisher iz iStock

Gent, Belgija

Gent je pogosto spregledano v primerjavi s svojima sosedoma Bruggem in Antwerpenom, vendar ponuja prav tako čudovite kanale, zgodovinske zgradbe in bogato kulturno dediščino. Mesto je dom številnim muzejem, galerijam in festivalskim dogodkom, ki obiskovalcem omogočajo vpogled v belgijsko kulturo.

Ghent, Belgium. View of historic city center skyline in the morning
Foto: bbsferrari iz iStock

Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Sarajevo ima bogato zgodovino in kulturo. Znano je po svoji multikulturnosti, okusni hrani ter prijaznih ljudeh. Obiskovalci lahko raziskujejo staro mestno jedro Baščaršija, obiščejo muzeje in uživajo v lokalnih specialitetah, kot so seveda čevapčiči.

Aerial view of Sarajevo downtown the capital of Bosnia and Herzegovina
Foto: Medvedkov iz iStock

Sibiu, Romunija

Sibiu, ki leži v osrčju Transilvanije, je mesto z edinstveno arhitekturo, zanimivimi muzeji in prijetno atmosfero. Staro mestno jedro je polno slikovitih trgov in čudovitih cerkva, ki obiskovalcem ponujajo vpogled v bogato zgodovino tega področja.

Winter atmosphere in Sibiu, Romania. Discover a winter wonderland of snow-covered medieval architecture, twinkling lights, and festive charm in this historic Transylvanian city.
Foto: Balate Dorin iz iStock

Kotor, Črna Gora

Kotor je skrito obmorsko mesto, ki se ponaša z osupljivo naravno lepoto. Mesto je obdano z visokimi gorami in ponuja čudovite razglede na Jadransko morje. Ozke ulice mesta, zgodovinske trdnjave in prijetna marina so odlična izbira za vsakogar, ki išče mirno destinacijo.

Kotor bay and Old Town from Lovcen Mountain. Montenegro.
Foto: SCStock iz iStock

Bratislava, Slovaška

Bratislava je pogosto spregledana v korist drugih evropskih mest. Mesto, oddaljeno le uro vožnje od Dunaja, ponuja čudovite razglede na Donavo, slikovito staro mestno jedro ter številne kulturne prireditve. Slovaška prestolnica je odlično za sprehode, kulinarične izkušnje in uživanje v lokalni zgodovini.

Beautiful night shot of Bratislava city, Slovakia
Foto: DenisVesely iz iStock

Zagreb, Hrvaška

Zagreb je znan po svoji umetnosti, kulturi in zgodovini. Ponuja številne muzeje, galerije in trge, ki obiskovalcem omogočajo vpogled v lokalno življenje. Prijazni domačini in okusna hrana dopolnjujejo edinstveno izkušnjo.

Aerial view at old city center of capital of Croatia, Zagreb, Europe.
Foto: Dreamer4787 iz iStock

Riga, Latvija

Riga je glavno mesto Latvije in se ponaša z bogato arhitekturo ter kulturno dediščino. Njeno staro mestno jedro ponuja edinstveno mešanico srednjeveških in secesijskih stavb. Mesto je tudi dom številnim muzejem, festivalom in kulinaričnim užitkom.

View from tower of St. Peters Church on Riga Cathedral and roofs of old houses in old city of Riga, Latvia.
Foto: ChamilleWhite iz iStock

Nikozija, Ciper

Nikozija je edina preostala deljena prestolnica v Evropi. Njena bogata zgodovina, mešanica kultur in prijazni ljudje ustvarjajo edinstveno vzdušje. Obiskovalci lahko raziskujejo zgodovinske zgradbe, muzeje in uživajo v lokalni kuhinji, ki odraža različne vplive otoka.

Beautiful aerial view over old town of Nicosia, Northern Cyprus and Selimiye Mosque in Cyprus
Foto: sfabisuk iz iStock

Valencija, Španija

Valencija je znana po svoji arhitekturi, kulinariki in lepih plažah. Njeno staro mestno jedro je polno zgodovinskih stavb, medtem ko moderni del, znan kot Mesto umetnosti in znanosti, ponuja edinstven pogled na sodobno umetnost. Valencija je tudi dom znane tradicionalne jedi paella. Letalske družbe pogosto ponujajo zelo poceni letalske karte v Valencijo z letališč v naši bližini.

Valencia, Spain, August 19, 2018. Aerial view of the old Town Hall and its square, North Station and other historic buildings in the area, at sunset.
Foto: Helena GH iz iStock
Prejšnji članekVse o peki piškotov: napotki, napake in triki
Naslednji članekŠtudenta izdelala pametna očala, ki bi nas morala skrbeti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.