Apple TV+ prihaja na Amazon Prime Video: nova priložnost za uporabnike

Apple TV tudi na Prime

Amazon in Apple sta sklenila pomembno partnerstvo, s katerim bo storitev Apple TV+ na voljo tudi na platformi Amazon Prime Video. Ta poteza predstavlja pomemben korak v sodelovanju med obema tehnološkima gigantoma, ki tradicionalno nastopata kot konkurenta na področju pretočnih vsebin.

Kaj prinaša partnerstvo?

Za Apple TV+ je ta dogovor priložnost, da razširi svojo prisotnost na trgu pretočnih vsebin. Čeprav Apple TV+ ponuja kakovostne in nagrajene vsebine, kot sta seriji Ted Lasso in The Morning Show, se platforma sooča s trdo konkurenco velikih igralcev, kot sta Netflix in Disney+. Z vključitvijo v Prime Video, ki ima globalno bazo uporabnikov, Apple povečuje svojo prepoznavnost in dostopnost.

Prav tako pa profitira Amazon, saj svojo ponudbo dodatno obogati z vsebinami Apple TV+, kar prispeva k temu, da postane Prime Video ena izmed najbolj vsestranskih pretočnih platform.

Že konec tega meseca bo naročnikom Prime Video v Združenih državah Amerike na voljo dodatek (Add-on, op. p.) za ceno 9,99 dolarjev mesečno.

Kako bi situacija videti v praksi, bomo videli v naslednjih mesecih.

Pomen za uporabnike

Uporabniki obeh platform bodo imeli večjo izbiro vsebin in enostavnejši dostop do kakovostnih serij in filmov. Poleg tega bo to sodelovanje izboljšalo uporabniško izkušnjo, saj bo gledanje vsebin bolj integrirano in poenostavljeno (brez preklapljanja iz ene platforme na drugo).

Apple in Amazon tako skupaj krepita svoj položaj na trgu pretočnih vsebin, kar lahko prinese novo dinamiko v tej industriji, kjer je boj za naročnike ključni dejavnik uspeha.

Jan Nebec

Junior novinar

Prejšnji članekKam na Teden restavracij v Mariboru?
Naslednji članekKam na Teden restavracij na Dolenjskem?
Jan Nebec

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.