Novi šolski minister: »Menim, da je šolski sistem v Sloveniji v splošnem dober«

Primopredaja poslov ministrov za vzgojo in izobraževanje
Primopredaja poslov ministrov za vzgojo in izobraževanje Foto: on gov

Z današnjim dnem je dr. Vinko Logaj uradno prevzel vodenje Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Na sedežu je potekala primopredaja poslov z dosedanjim ministrom dr. Darjo Feldo.

Primopredaja poslov ministrov za izobraževanje

»Sistem vzgoje in izobraževanja je živ sistem, pri katerem si moramo nenehno prizadevati za izboljšave. V zadnjem letu in pol sem se s svojo ekipo ves čas zavzemal, da bi z vsemi posodobitvami, tudi šele načrtovanimi, izboljšali pogoje tako za opravljanje učiteljskega poklica kot tudi celotni sistem deležnikov na področju vzgoje in izobraževanja,« je povedal dosedanji minister, ki je odstop predal 17. septembra.

V dneh, ki so sledili, je pojasnil, da sta se o odstopu s premierjem pogovarjala že dalj časa.

»Verjamem, da se bo minister dr. Vinko Logaj kot dolgoletni strokovnjak uspešno soočil z vsemi aktualnimi in bodočimi izzivi.«

Skupno iskanje rešitev v šolstvu

Novi minister pa je ob predaji povedal, da »funkcijo prevzema z zavedanjem, da izzivov v šolskem sistemu ni malo, obenem pa s prepričanjem, da bodo mnoge od njih tudi uspešno naslovili.«

»Menim, da je šolski sistem v Sloveniji v splošnem dober, da imamo kakovostne šole in vrtce, dobre vzgojitelje in učitelje, ob tem pa tudi dobre podporne službe na nivoju države. Strokovnjaki v zavodih, ki pripravljajo strokovne podlage, in uslužbenci ministrstva so visoko usposobljeni, zato verjamem, da bomo skupaj našli takšne rešitve, ki bodo na sistemskem ter izvedbenem nivoju prispevale k dvigu kakovosti vzgoje in izobraževanja v Sloveniji,« je še dodal ob primopredaji minister dr. Logaj.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNorma 23 predstavlja novo jed
Naslednji članekZD Škofja Loka v oktobru s cepilnimi dnevi proti HPV ob četrtkih
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.