Umrla je legendarna Maggie Smith, ena največjih igralk v zgodovini

Maggie Smith
Maggie Smith

Filmski svet žaluje za izgubo legendarne igralke Maggie Smith. Britanska igralka, najbolj znana po vlogah v filmih Harry Potter in seriji Dowton Abbey, je umrla v 89. letu starosti.

Smrt legendarne igralke pretresla (filmski) svet

Njena sinova Toby Stephens in Chris Larkin sta v izjavi za javnost zapisala: »Z veliko žalostjo moramo sporočiti smrt dame Maggie Smith. Umrla je mirno v bolnišnici zgodaj zjutraj, v petek, 27. septembra. Intenzivno zasebna oseba je bila na koncu s prijatelji in družino. Zapustila je dva sinova in pet ljubečih vnukov, ki so pretreseni zaradi izgube izjemne matere in babice.«

Dama Margaret Natalie Smith se je rodila 28. decembra 1934. Njena kariera, ki se je začela v študentskih časih leta 1952, je ena izmed najbogatejših in najbolj obširnih v zgodovini. Poglejmo si le nekatere od mnogih nagrad, ki jih je prejela za svoje vloge: 1x oskar, 5x BAFTA, 4x emmy, 3x zlati globus, 1x tony in 6x nagrada Laurenca Oliviera.

Čeprav je pustila velik pečat tako na odru, malih ekranih in v filmih, je srca milijonom ukradla kot profesorica z Bradavičarke v filmih o mladem čarovniku. Navduševala je s svojo karizmo, humorjem in talentom.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVodič po začimbah: majaron
Naslednji članekPingvin: Tony Soprano v Gothamu (prvi vtisi serije)
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.