Nasilnega učenca so prešolali, bo šola rabila varnostnika?

Schoolchildren cruel boys filming on the phone torturing bullying their classmate in school hall. Puberty difficult age
Fotografija je simbolična. Foto: Inside Creative House iz iStock

Učenec, ki je junija poškodoval devetošolca na OŠ Velika Dolina v občini Brežice, ne obiskuje več te šole, je potrdila ravnateljica Anja Zevnik. Po informacijah predsednika sveta krajevne skupnosti Velika Dolina Fredija Žiberta so učenca prešolali.

Tik pred poletnimi počitnicami je učenec napadel drugega učenca, ki je nato potreboval bolnišnično zdravljenje. Člani sveta KS Velika Dolina in sveta staršev šole so posledično zahtevali prešolanje nasilnega učenca. V nasprotnem primeru so napovedali, da se bodo vsi učenci šolali na daljavo.

Šola, občina ter ministrstvo za vzgojo in izobraževanje so med poletnimi počitnicami skušali najti rešitev. Po informacijah Žiberta so šoloobveznega učenca prešolali na drugo šolo.

V šoli so sicer po besedah ravnateljice novo šolsko leto začeli podobno kot drugod. “Otroci obiskujejo pouk, učitelji se soočamo z organizacijskimi izzivi, enako kot na drugih šolah so tu in tam kakšne vedenjske težave, drugih večjih posebnosti pa ni,” je povedala za STA.

Šola bo vsaj en mesec imela varnostnika, ki ga zagotavlja občina. To je bil tudi eden od sklepov, sprejetih na avgustovskem sestanku varnostnega sosveta.

Policija je poleg omenjenega učenca zaradi nasilništva kazensko ovadila še enega mladoletnika, ki naj bi snemal celoten dogodek. Ravnateljica je na vprašanje, ali bo šola ukrepala tudi zoper njega, odgovorila, da v zvezi s tem do zdaj ni dobila nobenega uradnega obvestila in da je vse, kar ve, slišala iz medijev.

Prejšnji članekJe proteinski smuti dobra izbira za zajtrk?
Naslednji članekIgrišča ne damo! – slovenski film, ki si zasluži pozornost (#ocena)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.