Začela se je gradnja nove telovadnice za primorsko šolo

Gradnja prizidka v OŠ Šmarje pri Kopru
Foto: on koper

Po potrditvi novelacije investicijskega programa konec maja in izbiri izvajalca na julijskem javnem razpisu, je Mestna občina Koper uradno začela gradnjo nove telovadnice za Osnovno šolo Šmarje pri Kopru. Gre za pomemben projekt, vreden več kot 4,4 milijona evrov, ki bo prispeval k izboljšanju športne infrastrukture v občini.

Zaradi naraščajočega števila vpisanih učencev je dosedanja telovadnica postala pretesna za 18 oddelkov, kar je občino spodbudilo k tej naložbi. Nov objekt bo učencem, učiteljem in širši skupnosti zagotovil sodobne, energetsko učinkovite in varne prostore za športno udejstvovanje.

Na skupno 1500 kvadratnih metrih bodo zgradili športno dvorano s tribuno, dodatne vadbene prostore, garderobe, kabinete, sanitarije ter shrambe za rekvizite. Dodatno vrednost pa prinaša tudi zunanje otroško igrišče, ki bo umeščeno na streho novega objekta.

Izvajalec del, podjetje Godina, d. o. o., bo projekt dokončal do decembra prihodnje leto. Občina si za del projekta, natančneje milijon evrov, obeta sofinanciranje s strani države, preostanek sredstev pa bo zagotovila sama. Telovadnica bo pomemben prispevek k razvoju športnih programov v regiji, ne le za šolo, temveč tudi za širšo skupnost.

VIRkoper.si
Prejšnji članekŠtipendije za športnike za šolsko in študijsko leto 2024/2025
Naslednji članekKako je razočaral in kako navdušil novi iPhone 16 ?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.