Bo MOL s to izjavo razburila domačine? Krivi naj bi bili lastniki

LJUBJANA, SLOVENIA - NOVEMBER 05.2022: Magnificent architectural Hauptmann house in the capital of Slovenia
Foto: Gerold Grotelueschen iz iStock

Golobov je po mestih vse več in mesta se različno spopadajo za zmanjšanje teh ptic. Ukrepi, s katerimi so se v preteklosti skušali znebiti golobov v Ljubljani, niso bili učinkoviti.

MOL: Lastniki nepremičnin bi morali preprečevati gnezdenje golobov

A small flock of grey pigeons sit on the grey roof of a house on a sunny afternoon
Foto: RobertAx iz iStock

Kot piše Ljubljanainfo.com, na Mestni občini Ljubljana pravijo, da so za zmanjšanje števila golobov »odgovorni vsi lastniki nepremičnin, saj bi morali striktno preprečevati gnezdenje na stavbah. Z zmanjšanjem primernih gnezdilnih mest in prenehanjem hranjenja živali bi se populacija golobov v mestu bistveno zmanjšala« in dodajajo, da »tudi umetne gnezdilnice z odvzemanjem jajc ni dovolj učinkovit ukrep,« kar so poskušali pred leti.

V Mestni občini Ljubljana je sicer po odloku prepovedano hranjenje živali, ki prosto živijo. V preteklosti so golobe krmili s pičo, kar se je izkazalo za napačen ukrep, ker se je zmanjšala populacije ptic pevk.

»Dosledno preprečevanje gnezdilnih mest s strani upravljavcev stavb in prenehanje hranjenja golobov s strani občanov sta mnogo bolj učinkovita,« še poudarjajo na Mestni občini Ljubljana za omenjen medij.

Prejšnji članekZdravila s paracetamolom v Sloveniji
Naslednji članekObčinske štipendije za šolsko in študijsko leto 2024/25 (Mirna)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.