Izvedeli smo več informacij o novem iPhonu 16

Mannheim, Germany - September 22, 2023. An Apple iPhone 15 Pro smartphone. Space Black color version.
Na fotografiji je iPhone 15. Foto: Nodokthr iz iStock

Do predstavitve iPhona 16 nas po ugibanjih loči še približno mesec dni (telefon naj bi bil predstavljen sredi septembra), kar pomeni, da se govorice in razkritja širijo vedno hitreje. Nazadnje smo dobili celotno paleto barv za iPhone 16 – in za dobro mero vključuje nekaj zanimivih presenečenj.

Videoposnetek, predstavljen na kanalu

na YouTubu, ki ga vodi Aaron Zollo, prikazuje nabor (lažnih) modelov iPhone 16 v petih barvah: modri, zeleni, beli, črni in roza. Nepričakovano so barve opazno bolj nasičene od tistih, uporabljenih v iPhonu 15, ki so bile v primerjavi s tem precej blede.

Namesto učinka motnega stekla, ki ga vidimo v iPhonu 15, navidezni telefoni Zollotecha kažejo, da bi se Apple lahko odločil za bolj živahne, enobarvne barve. Čeprav bomo zagotovo vedeli šele, ko bodo v celoti predstavljeni, najverjetneje sredi septembra.

Video sledi razkriti fotografiji, ki se je konec julija pojavila na omrežju X. Tam je razkrivalec Sonny Dickson objavil fotografijo petih enot iPhona 16 v enakih barvah, kot so bile tiste, ki so se pojavile v kasnejšem videoposnetku Zollotecha, kar bi uhajanju lahko dalo več verodostojnosti.

Novi gumbi in velikosti zaslona

Obstaja nekaj drugih zanimivosti, ki jih pokaže Zollotechov video. Modeli iPhona 16, ki jih vidimo na YouTubovem kanalu, imajo gumb Action, kar pomeni, da ta funkcija morda ni več omejena na Applove modele Pro.

Poleg tega imajo Zollotechovi iPhoni dodaten gumb na spodnji desni strani, kar je bilo vidno tudi v nedavnem videoposnetku Unbox Therapy. Zollotech ugiba, da bi to lahko bil gumb za zajemanje za hitro fotografiranje in snemanje videoposnetkov.

Videoposnetek podpira še eno dolgoletno govorico o iPhonu 16: da bo opremljen z navpično usmerjenostjo kamere, ki se razlikuje od diagonalne postavitve, uporabljene v iPhonu 15. Poznavalci menijo, da bo ta nova ureditev uporabnikom omogočila snemanje prostorskih videoposnetkov za uporabo z Vision Pro.

Tako kot prejšnje govorice tudi Zollotech napoveduje, da bomo videli, da se bodo velikosti zaslona povečale s 15,5 centimetrov na 16 centimetrov s tanjšimi okvirji. Vendar tanjši okvirji lahko pomenijo, da se fizični odtis dejansko ne poveča veliko, če sploh se.

Glede na datume dogodkov iz preteklih let bi lahko Applova predstavitev novega iPhona letos padla okoli 10. septembra.

iPhone 16 Models - Hands on Every New Color

VIRtechradar.com
Prejšnji članekLetalski nizkocenovec ponuja letno naročnino – leti kolikor lahko za manj kot 500 evrov
Naslednji članekKaj so podvodni gozdovi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.