Letalski nizkocenovec ponuja letno naročnino – leti kolikor lahko za manj kot 500 evrov

Moscow, Russia - March 26, 2019: Aircraft Airbus A320-232(WL) HA-LYT of Wizz Air against blue sky in sunny morning going to landing at Vnukovo international airport in Moscow
Foto: Fotokot197 iz iStock

Madžarska nizkocenovna letalska družba Wizz Air je uvedla naročnino All You Can Fly. Naročnikom ponujajo neomejeno letov na leto za 499 evrov, vendar le še danes. Jutri, 16. avgusta, se bo cena dvignila na 599 evrov. Shema je podobna tistim, kar že ponujata Frontier Airlines v ZDA in malezijska AirAsia.

Od septembra dalje bodo naročniki lahko potovali po Evropi, v Severno Afriko, na Bližnji vzhod in v Azijo tako, da kupijo letalsko karto vsaj tri dni vnaprej in plačajo pavšalno pristojbino v višini 9,99 evra.

Wizz Air sicer ponuja 10.000 naročnin, razdeljenih po letališčih, s katerih leti. V določilih in pogojih družba tudi opozarja, da razpoložljivost sedežev imetnikom naročnine ni zagotovljena in je odvisna od več zunanjih in notranjih dejavnikov.

Wizz Air je ena najbolj zamujenih letalskih družb

Po analizi uradnih podatkov tiskovne agencije PA so imeli odhodi letal družbe Wizz Air lani z britanskih letališč v povprečju 31 minut zamude, podobno pa se dogaja tudi drugod.

Ta mesec je madžarski organ za konkurenco Wizz Airu naložil globo v višini 770.000 evrov zaradi zavajajoče komunikacije, vključno s tem, kako je stranke spodbujal k nakupu dražjih potovalnih paketov.

Wizz Air je za BBC News povedal, da »dvomi v zakonitost globe, se ne strinja z njeno utemeljitvijo in sproža pravne postopke«.

Wizz Air je nizkocenovni letalski prevoznik s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. Ustanovljen je bil leta 2003 in je eden izmed največjih nizkocenovnih letalskih prevoznikov v Evropi.

VIRBBC
Prejšnji članekKaj lahko narediš sam pred novim šolskim letom?
Naslednji članekIzvedeli smo več informacij o novem iPhonu 16

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.