Kam na zadnje poletne avanture v naši bližini?

Famous best alpine place of the world, Santa Maddalena village with magical Dolomites mountains in background, Val di Funes valley, Trentino Alto Adige region, Italy, Europe
Foto: Janoka82 iz iStock

Si brez planov za zaključek poletja in iščeš zadnje poletne avanture? Predstavljamo ti  raznolike aktivnosti v naravi. Raziskuj osupljive naravne lepote in se prepusti avanturi.

Šibensko-Kninska obala, Hrvaška

Območje Šibensko-Kninske obale ponuja številne možnosti za poletne aktivnosti. Razišči narodni park Krka z njegovimi osupljivimi slapovi, kjer lahko plavaš v naravnih bazenih in celo veslaš s kajakom.

View of Krka National Park, Croatia, Europe. Splendid summer view of Krka waterfalls. Fantastic scene of Krka National Park, Croatia, Europe.
Foto: DaLiu iz iStock

Gorski park Visoke Ture, Avstrija

Gorski park Hohe Tauern (slov. Visoke ture) je največji narodni park v Avstriji in ponuja široko paleto avanturističnih dejavnosti. Z obsežnim omrežjem pohodniških poti, plezalnih poti in gorskih kolesarskih stez je ta park idealen za avanture. Tu boš našel tudi Veliki Klek (nem. Grossglockner), najvišji vrh v Avstriji.

Hiking Group In Valley Of Umbalfaelle On Grossvenediger With View To Mountain Roetspitze In Nationalpark Hohe Tauern In Tirol In Austria
Foto: grafxart8888 iz iStock

Dolomiti, Italija

Dolomiti v severni Italiji so znani po svojih osupljivih gorskih vrhovih in spektakularnih naravnih lepotah. To območje je popolno za pohodništvo in gorsko kolesarjenje, z več tisoč kilometri označenih poti. Med najbolj priljubljenimi izleti so pot okoli Tre Cime di Lavaredo in Dolina Fassa (it. Val di Fassa). Če si ljubitelj plezanja, lahko tu preizkusiš različne ferate.

Famous best alpine place of the world, Santa Maddalena village with magical Dolomites mountains in background, Val di Funes valley, Trentino Alto Adige region, Italy, Europe
Foto: Janoka82 iz iStock

Eolsko otočje, Italija

Eolsko otočje se nahaja severno od Sicilije. Ponujajo vrsto vodnih športov, vključno z vožnjo s čolnom, potapljanjem in snorkljanjem. Obisk vulkana Stromboli, aktivnega vulkana, ki ponuja spektakularne izbruhe lave, je prav tako nepozabna izkušnja. Otoki so odlični tudi za pohodništvo po vulkanskih pokrajinah in raziskovanje čudovitih plaž.

Summer view of the island of Panarea, Aeolian Islands, Italy
Foto: Diego Fiore iz iStock

Blatno jezero, Madžarska

Blatno jezero je največje jezero v Srednji Evropi in priljubljena destinacija za poletne aktivnosti. Ponuja številne možnosti za vodne športe, vključno z jadranjem, kajakom in supom. Območje okoli jezera je znano tudi po svojih vinogradih, kjer si lahko privoščiš degustacijo vin.

wooden pier in Balatonlelle with colorful boats on lake Balaton blue sky and .
Foto: I love takeing photos and i think that is a really great opportunity for me to share them iz iStock

Švicarske Alpe

Švicarske Alpe, zlasti območje okoli Zermatta in St. Moritza, ponujajo vrsto avanturističnih dejavnosti. Zermatt, znan po Matterhornu – enem najbolj prepoznavnih vrhov Alp –, je idealna za pohodništvo in gorsko kolesarjenje po visokogorskih poteh. St. Moritz in njegova okolica sta izvrstna lokacija za padalce, rafting in uživanje ob gorskih jezerih.

Zermatt town and Matterhorn mountain aerial panoramic view in the Valais canton of Switzerland
Foto: saiko3p iz iStock
Prejšnji članekNepozaben selfi Tonija Vodiška
olimpijskega podprvaka v formuli kite
Naslednji članekPrijavite fotografijo in se potegujte za vredne nagrade

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.