EURO 2024, kaj pravijo stavnice? Kam se uvršča Slovenija

Slovenija na Euro 2024, kaj pravijo stavnice
Slovenija na Euro 2024, kaj pravijo stavnice Foto: on nzs

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024 se hitro bliža in ljubitelji nogometa po vsej Evropi, oziroma kar svetu, že nestrpno pričakujejo spektakel, ki ga bo gostila Nemčija. Kot vedno, so stavnice v središču pozornosti, saj ponujajo vpogled v to, katera reprezentanca je favorit za osvojitev prestižnega naslova.

Kdo je favorit za Euro 2024?

Anglija, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu 2020 (zaradi covida-19 odigrano leta 2021), prišla do finala, je glavna favoritinja med stavničarji. Pod vodstvom Garetha Southgata je angleška reprezentanca v zadnjih letih pokazala veliko napredka. Igralci, kot so Harry Kane, Jude Bellingham in Phil Foden, prinašajo kombinacijo izkušenj in mladosti, kar lahko privede do njihovega prvega evropskega naslova. V času pisanja tega članka 31,68 odstotkov stavničarjev stavi prav na Angleže.

Francija, Nemčija in Portugalska tesno skupaj

Francoska reprezentanca, znana po svojem zvezdniškem kadru, je zadnja leta močno med favoriti za osvojitev prvenstev. Pod vodstvom selektorja Didierja Deschampsa, ki je reprezentanco popeljal do zmage na svetovnem prvenstvu 2018, imajo galski petelini močno ekipo, ki vključuje igralce, kot sta Kylian Mbappe in Antoine Griezmann. 11,88 odstotkov stavničarjev pripisuje zmago Francozom.

Anglija je favorit za Euro 2024
Anglija je favorit za Euro 2024 Foto: on espn

Kot gostiteljica turnirja je tudi Nemčija med favoriti. Nemška reprezentanca, ki je že večkrat osvojila evropski naslov, ima na svoji strani domačo podporo in bogato tradicijo uspehov na velikih tekmovanjih. Selektor Julian Nagelsmann ima na voljo talentirano zasedbo z igralci, kot so Joshua Kimmich, Serge Gnabry in Jamal Musiala. Nemci so znani po svoji taktični disciplini in učinkovitosti in največ možnosti za zmago jim dodeljuje 10,89 odstotkov stavničarjev.

Portugalska, z zvezdnikom Cristianom Ronaldom v ospredju, je prav tako med favoriti. Pod vodstvom selektorja Roberta Martíneza ima Portugalska mešanico izkušenih in mladih talentov. Igralci, kot so Bruno Fernandes, Bernardo Silva in João Félix, prinašajo kakovost, ki lahko Portugalcem pomaga osvojiti še en evropski naslov po letu 2016. 8,91 % stavničarjev pripisuje Portugalcem osvojitev krone.

Kaj pa Slovenija?

Če pogledamo stavnice, se četi Matjaža Keka ne piše najbolše. Manj možnosti za osvojitev evropske krone stavničarji pripisujejo le še Gruziji in Albaniji.

Slovenija na Euro 2024, kaj pravijo stavnice
Slovenija na Euro 2024, kaj pravijo stavnice Foto: on nzs
VIRoddschecker.com
Prejšnji članekUmrl eden najboljših košarkarjev vseh časov
Naslednji članekTu strežejo najboljšo prleško gibanico v Sloveniji, ste jo že poskusili?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.